Featured

Carrièremissers: Matt Damon als Jake Sully in 'Avatar'

Het bleek een niet serieuze vraag, maar er kwam wel een serieus antwoord...

door Arjen Rooseboom om 15:33 in Featured
In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag opnieuw Matt Damon die ooit 'verplicht' werd benaderd voor Avatar en daar 12 jaar later regelmatig om rouwt.

Regisseur James Cameron heeft openlijk toegegeven dat de enige reden voor het benaderen van Damon (en zelfs Jake Gyllenhaal) toentertijd was om de studiobazen tot bedaren te brengen die een grote bekende naam wilden, want zelf had hij zijn pijlen allang op Sam Worthington gericht.

Echter vertelt Damon nu tegenover de krant LA TIMES dat hij serieus interesse had om op het aanbod in te gaan, maar vanwege conflicterende opnameschema's uiteindelijk moest afzeggen en daar best van baalt:

"Ik ben er nog steeds boos over. Ik had echt het gevoel dat ik heel veel van Jim kon leren, maar ik was elders nodig en kon gewoon niet weggaan".

Geen enorme ramp
De acteur was namelijk bezig met het schieten van Ocean's Thirteen en moest daarna gelijk door met The Bourne Ultimatum. Gelukkig allebei succesvolle titels die het gemis van Avatar ruimschoots goedmaken!

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

Geen misser, hij mag blij zijn dat hij niet in deze matige film speelde. Avatar zag er destijds mooi uit, maar had geen inhoud.

ArnoQ

Avatar

Hammer, Sam Worthington was net zo interessant als een bord zand.

chefry1983

Avatar

Leuke film met hele mooie effecten. Maar wel weinig inhoud qua verhaal

SunChaser

Avatar

Hoezo is dit een misser?

Het is niet zo dat Matt onbekend is. En in alle 4 vervolgen moet je acteren in een cgi pak in een groen pakhuis. Niet echt uitdagend werk

NieuwsFilm

meest populair