Algemeen

Cyborg-acteur Ray Fisher ontslagen en aan de kant gezet door Warner Bros.

De acteur zoekt opnieuw de confrontatie met Warner Bros.

door Bram de Groot om 17:28 in Algemeen
Door de vele #MeToo- en andere beschuldigen van bijvoorbeeld acteurs maakt Hollywood al een tijdje schoon schip. En dat is in de meeste situaties waarschijnlijk terecht. De keiharde beschuldigen van acteur Ray Fisher aan het adres van onder meer Warner Bros. lijken steeds meer tegen hem te werken.

De acteur, die vooral bekend is van zijn rol als Cyborg in Justice League (2017), zegt dat er veel zaken niet goed gaan achter de schermen van Warner Bros.-producties. Met name regisseur Joss Whedon, producent Geoff Johns en DC Films-baas Walter Hamada moeten het ontgelden.

Ray Fisher ontslagen bij The Flash
In een nieuwe bericht beschuldigt hij Geoff Johns van "openlijk racisme" al worden er geen concrete voorbeelden gegeven. Ook geeft hij dat de situatie ervoor heeft gezorgd dat hij niet meer terug zal keren Cyborg in The Flash (2022).


Ondertussen is er ook een reactie van WarnerMedia op de doorlopende stroom van beschuldigingen van Fisher, die al door de studio zijn onderzocht. Warner maakt duidelijk dat er voor de kant van Hamada is gekozen.

"Ik geloof in Walter Hamada en dat hij het onderzoek niet heeft belemmerd en zich er niet mee heeft bemoeid," zei WarnerMedia-voorzitter en CEO Ann Sarnoff. "Bovendien heb ik het volste vertrouwen in het proces en de bevindingen van het onderzoek."

"Walter is een gerespecteerd leider, ligt goed bij zijn collega's en ook mij. Ik ken hem als een man met een groot karakter en met integriteit. Zoals ik al zei in de recente aankondiging van de contractverlenging van Walter: Ik ben enthousiast over waar hij DC Films naartoe brengt en kijk ernaar uit om met hem en de rest van het team samen te werken om het DC Multiverse uit te bouwen."

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Zembo

Avatar

En die zien we nooit meer terug. Hush hush magazine cover materiaal.

BillySavastano

Avatar

At last... my boy, long have i waited! Hopelijk hoeven we nu dan verder niks meer over deze crybaby te lezen hier. Ik zou zeggen: justice (league) served! ;)

Master Of Films

Avatar

Phew, ik was even bang dat mijn vriend Walter Hamada toch de laan werd uitgestuurd. Smiley face

BillySavastano "Hopelijk hoeven we nu dan verder niks meer over deze crybaby te lezen hier."
Nou het ligt eraan of de mainstream media nog aandacht aan hem aan geven.

Sunspot

Avatar

Wil toch weten wat er zich voorgespeeld heeft.

Je zou denken dat er iets redelijks ernstig moet zijn gebeurd, of hij is gewoon dikke crybaby.

Hij zet zijn acteer-carrière dik op het spel,

Steve-O

Avatar

Nah hij is niet ontslagen. Hij stelde WB voor een ultimatum. Of Hamada vertrekt of hij. De keus tussen de president van WB en een acteur is natuurlijk bijzonder snel gemaakt.

Mav Damian

Avatar

Ik denk dat we nooit zullen weten wat er echt gespeeld heeft achter de camera.
Zijn woord tegen de anderen! Ray Fisher heeft het ook gewoon stom gespeeld.

Spider-fan

Avatar

Er is niet zoveel gebeurd, concrete dingen die echt te ver gaan waren dan allang genoemd inmiddels. Ietwat gespannen situatie bij de opnames hoogop, want wat andere acteurs zeiden er ook wat van maar hadden er minder moeite mee dan Fisher. Fisher heeft het gewoon heel hoog en persoonlijk opgenomen.

Artificialis

Avatar

De aanhangers van #MeToo en #BLM hebben zichzelf wijsgemaakt dat hun belangen het centrum van het universum zijn. En blanke mannen hebben hun gejank en gejammer met zeer veel geduld zitten aanhoren. Ray Fisher begrijpt echter niet dat je niet in de hand moet bijten waarmee je wordt gevoerd. De regisseur, producenten en studiobaas die hem van werk voorzien hadden zich nooit op deze manier mogen laten behandelen.

Rich Art

Avatar

@Artificialis: Dat is een beetje kort door de bocht, lijkt me. Er kan wel degelijk wat zijn voorgevallen wat Hamada, mede door zijn positie, prima geheim kan houden.

Fisher heeft zich niet prettig op de set gevoeld, maar vond daarvoor geen gehoor bij de mensen die hem daarbij zouden kunnen helpen. Hij heeft geprobeerd om dit aan de kaak te stellen, maar dat heeft niet goed uitgepakt. De reden waarom blijft uiteraard gissen. Stelt hij zich inderdaad aan of wordt hem de mond gesnoerd?

Watervogels

Avatar

Inderdaad Billy. Net als Lewis Hamilton : " I've got no brakes" ???????????? glad to see them leave. The sooner the better ????????????

RobzZ01

Avatar

Grappig dat enkele uren na dit bericht er weer een andere aanklacht richting WarnerMedia is gekomen:

https://deadline.com/2021/01/child-abuse-warnermedia-discrimination-suit-casey-stern-mlb-nba-ncaa-1234674131/

Plus dat hele fiasco met Johnny Depp, Joss Whedon stilletjes laten gaan, het hele fiasco met Ellen DeGeneres. Het lijkt erop dat WarnerMedia meer skeletten in de kast heeft liggen dan ze zeggen.

Watervogels

Avatar

@spiderfan: mee eens, het is echter hooguit ????

Watervogels

Avatar

@ sunspot afgespeeld, of was dat wellicht auto correctie.

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "het hele fiasco met Ellen DeGeneres."
Huh? Smiley face Zij was toch zelf toxic.

Jkorpor030

Avatar

Opgeruimd staat netjes.
Ik heb zijn social media eens bekeken en wat mij vooral opvalt is dat meneer over elk dingetje jankt. Alles wordt gelijk onder racisme gestopt.
Hij is er "zo een" en ik word zulle lui zo moe. Net als een Lewis Hamilton in de formule 1. ????????‍♂️????????‍♂️????????‍♂️

RobzZ01

Avatar

@Master of Films,

En wie denk je dat dat gedrag in stand hield? Er staan toch mensen boven Ellen?

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "En wie denk je dat dat gedrag in stand hield?"
Ellen DeGeneres!

https://talentrecap.com/ellen-degeneres-exposed-again-by-nikkietutorials-after-backstage-bathroom-incident/
Laatste alinea (Nikkie de Jager heeft ook e.e.a. te vertellen over Ellen).
This comes after Ellen was called out by former employees who said that the work environment of The Ellen Show is toxic. Employees accused the 62-year-old of turning a blind eye to sexual misconduct by top-level producers and racism backstage. Ellen who always encourages her audience to “be kind,” was said to be anything but by her current and former employees. After Warner Media conducted an investigation and found some of the claims to be true, she apologized to her staffers in an email and her show has returned to television.

Zo te lezen heeft Warner Media niks verkeerds gegaan.

RobzZ01 "Er staan toch mensen boven Ellen?"

Yeah right.

RobzZ01

Avatar

@Master of Films,

WarnerMedia heeft de verantwoordelijkheid over al hun shows en als dat gedrag al jaren aan de hand is kan je niet ineens roepen; "oh gutsie, wij wisten echt van niks".

Als het iets recents is: afijn. Kan gebeuren dat je niet overal overzicht op hebt maar voor iets dat al zo lang aan de hand is?

Ellen runt haar show niet. Daar staat nog altijd een productiemaatschappij boven die de verantwoordelijkheid daar over heeft en als daar jarenlang gedrag is vertoond dat niet door de beugel kan heb je als productiemaatschappij óf je ogen dicht gedaan óf je probeert nu stiekem je handen schoon te poetsen zonder dat iemand het merkt.

Ellen heeft het gedrag vertoond maar WarnerMedia hoort hier gepaste actie op te ondernemen en niet pas als het wereldnieuws wordt. Want dan kun je niet anders.

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "Ellen runt haar show niet. Daar staat nog altijd een productiemaatschappij boven die de verantwoordelijkheid daar over heeft en als daar jarenlang gedrag is vertoond dat niet door de beugel kan heb je als productiemaatschappij óf je ogen dicht gedaan óf je probeert nu stiekem je handen schoon te poetsen zonder dat iemand het merkt."
Als je denkt dat Ellen een nobody is, dan heb je het mis.

Ellen is een executive producer van haar eigen show. Zij staat bovenaan in de voedselketen. De productiemaatschappij waar jij het over hebt heet A Very Good Production en is van...Ellen (zij is CEO en oprichter). Natuurlijk werkt haar bedrijf met andere productiemaatschappijen Telepictures Productions, E. W. Scripps Company & WAD Productions.

3 producenten zijn te ver gegaan en deze mensen vallen onder Ellen.
Kortom de verantwoordelijke is dus Ellen. En niet Warner Media via Warner Bros. Television Distribution waarvan ze als doel om facilitair bedrijf te zijn.

Ellen is ook degene die werkelijk zich op de werkvloer bevind.

Het is prima dat je Warner de schuld wilt gaan schuiven, als je daarmee lekker slaapt.

RobzZ01

Avatar

@Master of Films,

De rol van Ellen is mij heus bekend hoor. Mijn punt is is dat ze niet continu maar kan doen wat ze wil. Ook een executive producer moet zich zo nu en dan verantwoorden aan de maatschappijen met wij zij samenwerkt.

In het geval van WarnerMedia / Warner Bros: zij zijn de distributor. Dit betekend dat ook zij verantwoordelijk zullen zijn voor wat zij verkopen / uitzenden.

Toen het bij RTL misging met The Villa, een programma van productiemaatschappij Blue Circle, is óók RTL aansprakelijk gesteld. RTL kan niet enkel zeggen: "oh wij wisten dit niet, daar moet je bij Blue Circle voor zijn. Ook RTL nam verantwoordelijkheid.

In het geval van Ellen. Dit is een situatie geweest die járen aan de hand schijnt te zijn geweest. Dan ben je gewoon heel naïef als je denkt dat WarnerMedia hier helemaal niets vanaf heeft geweten.

Nogmaals: als het recent had gebeurd, of een eenmalig incident had geweest dan klopt het. Dan kan WarnerMedia hier vrij weinig aan doen omdat het Ellen is die continu op de werkvloer is. Maar al die jaren? Nee, dat maak je mij niet wijs. Vooral ook omdat er al jaren geruchten gingen over Ellen en dat ze helemaal niet zo prettig is als ze lijkt. Dan had WarnerMedia daar tóen al op in moeten springen. Maar die deden dit pas nadat het sensatienieuws werd.

dineshMungra

Avatar

Terwijl ze bij DC een potje aan het maken zijn van Flashpoint heeft Marvel de Multiverse al helemaal uitgestippeld tot 2030 of zo.

starbass

Avatar

Ze hebben toch allang een nieuwe Cyborg, Joivan Wade speelt hem alweer twee seizoenen in Doom Patrol. :P

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "De rol van Ellen is mij heus bekend hoor. "

Nee hoor.

RobzZ01 "Mijn punt is is dat ze niet continu maar kan doen wat ze wil. Ook een executive producer moet zich zo nu en dan verantwoorden aan de maatschappijen met wij zij samenwerkt."
Dat heet een code of conduct. Dat moet elke bedrijf hebben.

RobzZ01 "In het geval van WarnerMedia / Warner Bros: zij zijn de distributor. Dit betekend dat ook zij verantwoordelijk zullen zijn voor wat zij verkopen / uitzenden."
Nee, dat zijn ze niet. De mensen van WarnerMedia maken niet de show. Zij zijn zoals je zegt een distributor. Dus is WarnerMedia een facilitair bedrijf. Ellen en haar staf zijn DE makers op de werkvloer. En deze medewerkers vallen onder haar productiemaatschappij en haar vendors en contractors. Het gebeurd op de werkvloer van haar show. Daar ligt de verantwoording. WarnerMedia (via Warner Bros. Domestic Television Distribution) die zich als facilitair bedrijf functioneert zend Ellen TV show (of hoe het mag heten) en 10.000 andere shows op al hun zenders (dat is incl CW om maar iets te noemen).

Daarbij als je vindt dat WarnerMedia zich verantwoordelijk moet gaan opstellen, moet je dan niet bij AT&T gaan wezen. Want die zijn weer verantwoordelijk voor WarnerMedia. Smiley face Tevens is AT&T ook distributor voor WarnerMedia dmv telecommunicatiesystemen.

RobzZ01 "Toen het bij RTL misging met The Villa, een programma van productiemaatschappij Blue Circle, is óók RTL aansprakelijk gesteld. RTL kan niet enkel zeggen: "oh wij wisten dit niet, daar moet je bij Blue Circle voor zijn. Ook RTL nam verantwoordelijkheid."
Het spijt mij. Ik vind geen goed voorbeeld. Dit is een totaal andere situatie en diens omstandigheden. Blue Circle is niet bepaald onafhankelijk van RTL. Het is een 100% dochter onderneming van FremantleMedia, dat op zijn beurt weer een dochter van de RTL Group. Het was ooit van RTL 4 Productions
Daarom neemt RTL verantwoording op, vanwege de zeer nauwe banden. Ellen heeft haar eigen producteir bedrijf, en is hiermee niet in dienst bij Warner Media.

RobzZ01 "Maar al die jaren? Nee, dat maak je mij niet wijs. Vooral ook omdat er al jaren geruchten gingen over Ellen en dat ze helemaal niet zo prettig is als ze lijkt. Dan had WarnerMedia daar tóen al op in moeten springen. Maar die deden dit pas nadat het sensatienieuws werd."
Dat zou kunnen. Maar dat is speculatie. Of in jouw woorden (denkend aan jouw verdediging van Ray Fisher) we weten de waarheid niet Smiley face

Maar goed. Ik zie dat het weer in een welles/nietes verhaal gaat verzanden. Je houdt voet bij stuk dat de Warner Media de grote boze wolf is, eigenlijk bij iedereen. Prima, geen probleem hoor. Ik vind het alleen dat het bij Depp van toepassing waar Warner scheef is tegen gegaan. That's it eigenlijk. Verder doe ik niet eum..."moeilijk" Smiley face

Enfin, Je hebt uitgelegd waarom jij vindt dat Warner verantwoordelijk is voor het gedoe van Ellen DeGeneres tv show. Waarvoor dank. Verder heeft voor mij geen zin om over Ellen niet meer verder te gaan discussiëren, (waar voornamelijk welles/nietes aan de orde komt met name wie er verantwoordelijk is bij Ellen TV show).door te gaan.

Dus Rob, als je het niet erg vindt. verlaat ik hierbij deze discussie.
Je bent vrij om hier verder mee verder door te gaan. Maar weet ik dat @Master of Films, [goed verhaal, lekker kort] berichten niet meer zal gaan lezen (en hierbij ook niet op zal reageren). Ik zou zeggen pak je kans en noem mij een ...[vul in scheldwoord], ik merk er toch niks van Smiley face Smiley face Smiley face

Mij lijkt het duidelijk waar we staan met onze meningen (vermengd met feiten denk ik, maar dat laat ik aan jouw over Smiley face ).

RobzZ01

Avatar

We laten het wel hierbij. Mijn punt was enkel ter illustratie dat de problemen rondom Warner Media zich opstapelen, of hun aandeel per onderdeel nou groot of klein is. Het valt op. No hard feelings verder.

Ik kijk iig al uit naar onze Wonder Woman 1984 discussie zodra we de film allebei gezien hebben. ;)

NieuwsFilm

meest populair