Ben Affleck over de pijn van Batman spelen en zijn alcoholprobleem tijdens 'Justice League'

En waarom koos hij voor de rol in Batman v Superman: Dawn of Justice.

Vooraf had niemand vertrouwen in dat Ben Affleck een goede Batman kon neerzetten. Zijn rol in Batman v Superman: Dawn of Justice bleek echter een van de hoogtepunten. Daarna werd de keuze van de acteur om de superheld te spelen een lijdensweg.

In gesprek met The Hollywood Reporter liet de acteur weten waarom hij de rol speelde. "Ik heb Batman gedaan voor mijn kinderen," onthulde Affleck in gesprek met The Hollywood Reporter. "Ik wilde iets doen dat mijn zoon zou begrijpen. Ik bedoel, mijn kinderen hebben Argo niet gezien."

Lijdensweg voor Affleck
Velen kunnen de beelden van Affleck herinneren tijdens bepaalde interviews. Ook kampte Affleck met een flink drankprobleem de afgelopen jaren. De acteur geeft meer uitleg waarom hij de Batman van regisseur Zack Snyder wilde spelen.

"Zack wilde de versie uit Frank Millers Dark Knight graphic novel-serie gebruiken, wat ik een heel goede versie vind. Helaas zijn er veel redenen waarom de dingen gaan zoals ze gaan in de filmwereld. Alleen omdat je gezicht op de poster staat, wil niet zeggen dat je van alles bepaalt - en zelfs als dat zo was, dat ze goed zouden gaan," aldus Affleck.

"Ik droeg het pak naar het verjaardagsfeestje van mijn zoon en dat was elk moment van het lijden op de Justice League-set waard," laat Affleck weten die overigens in The Flash (kort) terugkeert.

En over zijn alcoholproblemen...?
"Ik begon te veel te drinken tijdens Justice League. Het is moeilijk om dit te toe te geven en ermee om te gaan. Ik ben nu al een tijdje nuchter en voel me echt goed - zo gezond en zo goed heb ik me nooit gevoeld," zegt Affleck.

"Het herstellen van alcoholisme is heel leerzaam. Ik vind het geweldig voor mensen die geen alcoholist zijn, snap je? Zo van: 'Wees eerlijk. Ben integer. Neem je verantwoordelijkheid. Help andere mensen.' Het zijn de vele goede dingen die ze je leren," aldus de acteur. "Het kostte me een tijdje om het te begrijpen - ik maakte een paar foutjes, zoals de meeste mensen - maar ik voel me nu echt goed."

NieuwsFilm

meest populair