Felicity Jones aast op terugkeer als stoute Marvel-kat

Felicity Jones aast op terugkeer als stoute Marvel-kat

Felicity Jones zou geen nee zeggen tegen een nieuwe kans als Black Cat.

Marvel mag Felicity Jones altijd bellen om haar terug te vragen als Felicia Hardy / Black Cat, een rol die ze eerder vertolkte in The Amazing Spider-Man 2 (2014). Dat meldt ze in een interview met Collider. Jones heeft ook een duidelijke reden waarom ze eigenlijk nog niet klaar is met die rol.

Bekijk de afbeelding
In The Amazing Spider-Man 2 vertolkte Felicity Jones (Star Wars: Rogue One, The Midnight Sky) een personage genaamd 'Felicia'. Slechts een kleine rol, maar fans namen aan dat Sony het plan had om haar in de - uiteindelijk gecancelde - vervolgdelen uit te laten groeien tot de populaire antiheld Black Cat.

In de comics werd Black Cat oorspronkelijk geïntroduceerd als schurk. Later kreeg ze een relatie met Spider-Man en werd ze een antiheld, zeg maar een held met een minder zuivere werkwijze. Black Cat is een gespecialiseerde inbreekster met indrukwekkende vechtkunsten. Tevens bezit zij over de kracht om het geluk van haar tegenstanders te manipuleren.

'Productiehel'
Achter de schermen werkt Sony, die de filmrechten van het personage in handen heeft, al jaren aan een film of serie over Black Cat (al dan niet gepaard met een andere bekende anti-held uit de Spider-Man-verhalen: Silver Sablinova / Silver Sable). En hoewel er meerdere scripts zijn geschreven, heeft nog geen enkel project groen licht gekregen van de studio. Zou Marvel plannen hebben met het personage?

Nog altijd interesse
Jones lijkt ervan overtuigd te zijn dat ze uiteindelijk het kostuum van Black Cat had mogen aantrekken in de Sony-films. Nu die kans haar is ontnomen, hoopt ze dan ook dat Marvel haar benadert om de rol nog eens te vertolken (en met alle Multiversum-geruchten zou dat best kunnen).

De actrice heeft ook een duidelijke reden voor die wens. "Wat ik vooral gaaf vond aan haar is haar lichamelijkheid. Ik dacht dat het geweldig zou zijn om die kant van het personage te verkennen. Black Cat beweegt op een fantastische manier en juist dat maakte me erg enthousiast over haar", aldus Jones tegenover Collider.

Ze vervolgt: "Ik vind nog steeds dat het leuke rol is en ik zou dus gerust nog eens in haar huid willen kruipen".

NieuwsFilm

meest populair