Algemeen

Regisseur 'Leprechaun Returns' ziet ruimte voor meer sequels

Oftewel letterlijk meer potten met goud...

door Arjen Rooseboom om 11:14 in Algemeen
Tussen 1993 en 2003 verschenen er maar liefst 6 films in de komische horrorreeks Leprechaun met Warwick Davies (Harry Potter) als de griezelige kabouter. Daarna was de koek voorlopig toch echt even op.

In 2014 maakte men zoals gewoonlijk een reboot getiteld Leprechaun: Origins en in 2018 verscheen Leprechaun Returns, welke (hoe origineel) een direct vervolg was op het eerste deel en alle andere delen negeerde.

Regisseur van laatstgenoemde. Steven Kostanski, heeft in de loop der jaren een flinke schare fans verzameld dankzij zijn eerdere projecten Manborg (2011) en The Void (2016) en hoewel de toekomst van het Leprechaun-personage momenteel onzeker is, keert hij graag terug:

"Wat dat betreft, zou ik het graag doen. Ik had veel plezier tijdens het maken en heb het gevoel dat het geweldig in de mythologie past en er nog heel wat verhalen te vertellen zijn. Ruimte zat om ermee door te gaan".

PG: Psycho Goreman
De eerstvolgende horrorfilm van Kostanski wordt PG: Psycho Goreman. Hierin wekken broer en zus Mimi en Luke onbewust een oude buitenaardse opperheer op die miljoenen jaren geleden op aarde werd begraven na een mislukte poging het universum te vernietigen.

Maar het duurt niet lang voordat diens terugkeer de aandacht trekt van intergalactische vrienden en vijanden uit de hele kosmos en een scala aan buitenaardse wezens samenkomt in de buitenwijk van een kleine stad om te strijden voor het lot van de melkweg. Vanaf morgen op VOD en Digital.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Leprechaun I was een prima film. Als ze maar niet weer een Leprachaun In Space doen. Als ze de ruimte ingaan is het voor mij geen horror meer, maar SF. Net zoals bij Jason X en Critters IV. Bij Predator I & II heerste ook zo'n lekker horror-sfeertje, mede door de smerige special effects, en het speelde gewoon op aarde af. De vervolgen en prequels en Alien vs Predator vond ik dan weer minder als ze (gedeeltelijk) in space afspeelden.

milo007

Avatar

Ik heb hier srs nog nooit over gehoord, maar ik ben het wel eens dat horror in space niet echt horror meer is.

Goku32

Avatar

Het zijn grappige films vind ik,

Jamal M

Avatar

De aller eerste deel uit 1993, had Jennifer Aniston nog in de hoofdrol.

NieuwsFilm

meest populair