Netflix

De 3 topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel veel nieuws!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Netflix
Netflix heeft honderden films in zijn catalogus staan en daar worden iedere week weer nieuwe titels aan toegevoegd. Ook deze week zijn er weer een aantal leuke en interessante films op de streamingdienst verschenen, die we graag even uitlichten in dit artikel.

Tully (2018)
Regie: Jason Reitman | Cast: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston, e.a.
Marlo is veertig en staat op het punt te bevallen van haar derde kind. Van haar broer krijgt ze een welkom cadeau in de vorm van een kindermeisje genaamd Tully. Zij blijkt het leven te leiden waar de uitgeputte Marlo zo naar verlangt. Hoewel de twee vrouwen eerst behoorlijk aan elkaar moeten wennen, groeit er langzaamaan toch een sterke band tussen de twee.

The House with a Clock in Its Walls (2019)
Regie: Eli Roth | Cast: Owen Vaccaro, Jack Black, Cate Blanchett, e.a.
Wanneer de ouders van de tienjarige Lewis overlijden, wordt hij opgevangen door zijn mysterieuze oom Jonathan, die in een oud, krakend huis woont. Lewis ontdekt dat zijn oom een tovenaar is en dat een boosaardige concurrent een tikkende klok in het huis heeft verstopt, die razendsnel blijkt te tikken naar de ondergang van de wereld. Aan Lewis, zijn oom en hun buurvrouw Florence om de klok op tijd te vinden.

RBG (2018)
Regie: Julie Cohen en Betsy West | Met: Ruth Bader Ginsburg, Bill Clinton, Sharron Frontiero, e.a.
Deze documentaire biedt een interessante kijk in het leven van een opperrechter aan het Hooggerechtshof in de Verenigde Staten: Ruth Bader Ginsburg. Deze in september vorig jaar op 87-jarige leeftijd overleden Ginsburg had een rijke juridische carrière. Daarnaast was ze bekend en geliefd gezien haar betrokkenheid bij de Democratische Partij en haar inzet voor vrouwenrechten.


En verder onder meer...

Fantasy-avontuur
Come Away (2020)

Komedie
Salir del ropero (2019)

Misdaaddrama
The White Tiger (2021)

Thriller
Sightless (2020)

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jeff1983

Avatar

Come Away is een film die vorig jaar in de bioscoop zou verschijnen, maar door de lockdown niet door is gegaan. Lijkt me best aardig

Annaboer

Avatar

Tully is een goede film. Vond sommige dingen erg vaag maar eindstand kom je erachter hoe dat zit. En Charlize kan fantastisch acteren. Zo mooi als ze is en zo lelijk dat ze kan zijn. Geweldig.

centr1no

Avatar

The White Tiger is meer een aanrader dan The House with a Clock in Its Walls die alleen leuk is voor kinderen.

Spider-fan

Avatar

Jammer dat het altijd een tijd(je) lijkt te duren voor Netflix originals in de FT database komen te staan (als dat al gebeurt). Je wilt het liefst gelijk een cijfer geven.

Ik vond Sightless wel redelijk. Beetje langzaam, wat onduidelijk op sommige punten en wat vergezocht (wat in films niet uit hoeft te maken zolang de uitvoering goed is). Vrij eenvoudig gemaakt qua locatie waardoor het gelijk iets Hitchcock-achtigs krijgt, in de zin van één-locatiefilms zoals hij er een aantal heeft gemaakt (Rope, Rear Window, Dial M for Murder etc.), - waar ik totaal niet mee wil zeggen dat het daar kwalitatief ook in de buurt van komt, maar het is wel iets waar ik erg van hou (Gerald's Game en Misery zijn twee van mijn meest favoriete King-boeken bijvoorbeeld).
Niet echt bijzonder, maar voor liefhebbers van de actrice uit Riverdale toch leuk om te zien. Grappig dat haar tegenspeler in Under the Dome een gelijksoortige rol speelde.
En ook opvallend dat blinde vrouwen in thrillers vaak viool spelen: ook Madeleine Stowe in Blink (waar deze film van de twee het meest op lijkt) en Jessica Alba in The Eye.

6/10

NieuwsFilm

meest populair