Algemeen

Grote verandering voor heldin Scarlet Witch in het Marvel filmuniversum

Wanda Maximoff is toch wat anders dan dat je zou denken.

door Bram de Groot om 16:15 in Algemeen
De serie WandaVision lijkt na de derde aflevering op stoom te komen en grote onthullingen te gaan doen rond het personage Wanda Maximoff van Elizabeth Olsen. Hieronder details over aflevering drie, dus ben gewaarschuwd! LET OP: SPOILERS!!

In de films staat Wanda bekend om haar onzekerheid, maar ook haar flinke krachten die ze niet helemaal onder controle lijkt te hebben. In WandaVision zien we tot op heden een vooral grappig bedoelde uitvoering van die krachten.

Wanda Maximoff richting Scarlet Witch
In de nieuwe aflevering, die start in kleur, zien we steeds meer vreemde dingen gebeuren. De ontwikkelingen worden ook absurder voor de personages zelf waardoor Vision van Paul Bettany en andere personages vragen beginnen te stellen.

Ook Wanda begint door te krijgen dat er iets niet klopt, nadat ze eraan wordt herinnerd dat haar broer Pietro Maximoff (Aaron Taylor-Johnson) is vermoord door Ultron, in Avengers: Age of Ultron uit 2015.

Wordt Scarlet Witch een schurk?
En dat heeft grote gevolgen voor haar personage. Ze lijkt namelijk alles en iedereen om zich heen onder controle te houden. Zelfs Vision lijkt niet tegen haar opgewassen en personages die niet meewerken, zoals Geraldine / Monica Rambeau, worden uit haar wereld verwijderd.

De laatste scène in aflevering drie laat zelfs zien dat er rondom de bubbel van Wanda een leger is geformeerd. Dit leger is van S.W.O.R.D. (Sentient World Observation and Response Department).

Krijgen we straks een confrontatie tussen Wanda en dat leger én groeit Wanda dan uit tot een kwaadaardige Scarlet Witch en wat heeft dat te betekenen voor haar rol in Doctor Strange and the Multiverse of Madness die aansluit op de serie?

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

baron nostalgia

Avatar

Zou zij niet gewoon de schurk van doctor strange 2 worden in plaats van mordo of nightmare

Lurking metafan

Avatar

Lijkt erop dat de House of M verhaallijn als belangrijkste inspiratie gebruikt wordt. Dat kan nog interessant worden Smiley face

Ben ook benieuwd of AIM een rol speelt, naast S.W.O.R.D.
Het beekeeper uniform in episode 2, het zeshoekige bijenkorf raamwerk dat als frame rondom scenes gebruikt wordt - dat zijn toch wel hele sterke hints richting AIM.

NieuwsFilm

meest populair