Algemeen

Zack Snyder opent boekje over vertrek bij 'Justice League' in 2017

De regisseur vertrok vroegtijdig bij de DC-film.

door Bram de Groot om 10:21 in Algemeen
Binnenkort moet op HBO Max de film Zack Snyder's Justice League verschijnen, de aangepaste versie van de bioscoopfilm Justice League uit 2017. Ook bij deze film staat Zack Snyder vermeld als regisseur, maar daar is hij het zoals bekend niet mee eens.

Snyder vertrok in 2017 tijdens de post-productie van de film nadat zijn 20 jarige dochter Autumn eerder dat jaar zelfmoord had gepleegd. Snyder bleef nog enige tijd aan als regisseur, maar vertrok uiteindelijk toch.

Tijdens een interview gaf de regisseur aan waarom hij toch wegging bij de film. "Ik was er gewoon een beetje klaar mee. Op dat moment wist ik dat mijn familie me meer nodig had dan al die onzin," aldus Snyder.

Moegestreden tijdens Justice League
Het is bekend dat er heel wat problemen waren achter de schermen, ook tijdens de periode dat Snyder nog de regisseur was. "Ik had geen energie om te vechten met de studio en te vechten voor de film. Ik had er letterlijk nul energie voor," vervolgt Snyder.

"Ik denk dat dat het belangrijkste is. Ik denk dat er een andere wereld is waar ik aan zou zijn gebleven en ik het toch probeerde. En ik weet zeker dat ik het had gekund... Want elke film is een gevecht, toch? Dat was ik gewend. Maar ik had gewoon niet de kracht."

Ondertussen wachten we op de vier uur durende director's cut waarvoor Snyder naar verluidt zo'n 70 miljoen dollar kreeg. Deze moet in maart op HBO Max verschijnen en via een andere dienst of misschien wel de bioscoop in Nederland.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Niet meer dan logisch dat Zack voor zijn gezin heeft gekozen.
Ik had gelezen dat hij 2 weken na dood van Autumn weer terug was op de set. Hij kreeg te maken met zoveel kapteinen op een schip. Van zijn standpunt snap ik dat hij het gezeik zat was van Jon Berg, Geoff Johns, Kevin Tsujihara en de rest van hoge legerleiding. Joss Whedon was enkel ingehuurd om van Justice League een commerciele Marvel film te maken. Kortom het script van Chris Terrio flink herschrijven. Dit naar aanleiding van de BvS ontvangst, wat Warner niet verwachte. Plus dat 17 November 2017 vast stond, vanwege de bonus van Kevin Tsujihara (nu ex CEO van Warner).

Lurking metafan

Avatar

Tja, ik weet het niet zo met good ole' Zacky. Ik vond hem erg goed met 300 en The Watchmen, maar minder met zijn andere werk. Hij is een mooifilmer en dat is zijn kracht. Maar wanneer het aankomt op plot en verhaallijn, daar hij is gewoon minder sterk in.

Ik vind dat Whedon ook onterecht teveel kritiek over zich heen kreeg mbt Justice League. De man heeft bewezen een erg goede scriptdokter en scriptwriter te zijn: veel van de episodes die hij deed van zijn eigen series zijn nog steeds top TV, films als Serenity en Avengers waren ook sterk, en ook op andere terreinen als zijn inbreng aan het opbouwen van de MCU en Toy Story en met comics als Civil War en de Astonishing X-Men waren erg indrukwekkend.

Dat het niet uitpakte voor Justice League kun je beide regisseurs niet echt kwalijk nemen. Maar goed, hopelijk is de HBO versie van Justice League naar de visie die Snyder voor ogen had. En dan zullen we zien hoeveel inhoud alle poeha rondom de 'Snyder cut' nu echt om het lijf heeft.

STYD

Avatar

Ik vind dat je een regisseur volledig vrij moet laten. Het is toch van de zotte na zo een verlies de studio het je nog moeilijker maakt. Triest van zo een Geoff Johns, die zag zijn kans natuurlijk om de Feige van DC te worden.

Sunspot

Avatar

Logisch, mooi dathij de filmkan afmaken echt.

NieuwsFilm

meest populair