MGM huurt nieuwe regisseur in voor tweede 'Tomb Raider'-film met Alicia Vikander

MGM huurt nieuwe regisseur in voor tweede 'Tomb Raider'-film met Alicia Vikander

Misha Green (Lovecraft Country) mag voor de studio haar eerste speelfilm regisseren.

MGM heeft een nieuwe regisseur ingehuurd voor de volgende Tomb Raider-film met Alicia Vikander in de hoofdrol als actieheldin Lara Croft. Misha Green, de showrunner van de populaire HBO-serie Lovecraft Country, is volgens Deadline de gelukkige.

Misha Green oogst met haar duistere, absurdistische horrorserie Lovecraft Country (gebaseerd op het gelijknamige boek van Matt Ruff) veel lof. Daarmee heeft ze ook de aandacht getrokken van de grote studio's.

MGM heeft haar nu gevraagd om het vervolg op Tomb Raider (2018) zowel te schrijven als regisseren. Green maakt daarmee haar speelfilmdebuut als regisseur.

Green vervangt Ben Wheatley (Rebecca), wiens naam in de herfst van 2019 werd aangekondigd als regisseur. Waarom en wanneer Wheatley bij de productie is vertrokken, is niet bekend.

De sequel stond oorspronkelijk gepland voor maart 2021, maar werd eerder al vanwege de coronacrisis voor onbepaalde tijd uitgesteld. Nu lijkt MGM die extra tijd dus te willen aangrijpen om een nieuwe richting op te gaan met de vervolgfilm.

De regie van de eerste film was in handen van Roar Uthaug (The Wave).

NieuwsFilm

meest populair