Grootste bioscoopketen ter wereld AMC lijkt nu toch niet op de fles te gaan

Grootste bioscoopketen ter wereld AMC lijkt nu toch niet op de fles te gaan

Eindelijk weer eens wat beter nieuws voor AMC Theatres.

Door de coronacrisis hebben bioscopen het al bijna een jaar lang erg lastig. Het leek er zelfs op dat AMC, de grootste bioscoopketen ter wereld, er ook aan ten onder zou gaan, maar nu hebben zij toch nog een manier gevonden om het hoofd boven water te houden.

AMC werd in 2016 de grootste bioscoopketen, maar maar liefst 358 bioscopen in Europa (in totaal 2866 schermen) en in Amerika zelfs 620 bioscopen (een totaal van 7967 schermen). Logisch dus dat AMC gigantisch veel verlies loopt i.v.m. de coronacrisis.

Goed nieuws
Vorig jaar april kwam er nog een artikel langs dat het AMC hoogstwaarschijnlijk de crisis niet zou overleven. Maar nu is er gelukkig toch ook goed nieuws.

AMC heeft namelijk maar liefst 917 miljoen dollar bij elkaar weten te sprokkelen, waardoor de keten naar eigen zeggen een groot deel van 2021 sowieso niet meer hoeft te vrezen dat ze failliet zullen gaan.

CEO
De CEO van AMC, Adam Aron, is dan ook in zijn nopjes: ''Vandaag is een heuglijke dag voor AMC. We hebben namelijk goed nieuws. In de laatste paar weken hebben we 917 miljoen dollar weten te verzamelen. Van een faillissement is er dan ook helemaal geen sprake meer''

''Wat de toekomst betreft, is het noodzakelijk dat het grootste deel van het Amerikaanse volk gevaccineerd wordt''.

NieuwsFilm

meest populair