Disney+ maakt 'Peter Pan, Dumbo & The Aristocats' onbereikbaar voor jonge kijkers

Disney+ maakt 'Peter Pan, Dumbo & The Aristocats' onbereikbaar voor jonge kijkers

De cancel culture rukt verder op...

In oktober vorig jaar voegde Disney op Disney+ al een disclaimer toe aan bepaalde klassieke animatiefilms wegens racistische elementen. Blijkbaar is dit niet voldoende, want ze gaan nog een stapje verder.

Bekende titels als Peter Pan, Dumbo, The Aristocats (en naar verluid ook Jungle Book) zijn voortaan niet meer met één druk op de knop te bekijken.

Sterker, de streamingdienst heeft deze helemaal uit de kinderafdeling gehaald en dieper verstopt, waardoor ouders (als ze het al kunnen vinden) het nu eerst moeten goedkeuren alvorens deze beschikbaar komen.

Vervolgens moeten ze de leeftijd van hun zoontje/dochtertje verifiëren (jonger dan 7 jaar) en worden dan meerdere malen gewaarschuwd voor de morele en ethische dilemma's waarmee hun kroost zal worden geconfronteerd door achterhaalde raciale stereotypen.

Begrip vs Onbegrip
Dit heeft geleid tot een kleine verontwaardiging onder abonnees die vinden dat de gevreesde 'cancel culture' opnieuw te ver is gegaan.

Anderen tonen weer meer sympathie voor het besluit en zien dit als een mooie compromis in plaats van het simpelweg verwijderen van de films.

NieuwsFilm

meest populair