Voorspellingen voor Golden Globes 2021: Beste film (komedie/musical)

Voorspellingen voor Golden Globes 2021: Beste film (komedie/musical)

Wat zijn de beste films van 2021?

De komende maanden gaan we weer prijzen uitreiken! In het nogal bijzondere 'Award Season' van 2021 worden er weer veel films genomineerd: lang niet allemaal zijn ze dit jaar in de bioscoop uitgekomen. FilmTotaal voorspelt de komende weken wie de nominaties in de belangrijke categorieën binnen gaan slepen. Welke films gaan de nominaties voor beste film (komedie/musical) in de wacht slepen voor de Golden Globes?

Onze voorspellingen zijn gebaseerd op de voorspellingen van een aantal gerenommeerde journalisten en media.

Lees ook: Voorspellingen voor Golden Globes 2021: beste film (drama)

De onderstaande jaartallen zijn gebaseerd op de release in Nederland. Sommige films waar 2021 achter staat, zijn in Amerika in 2020 uitgekomen.

The Prom (2020)

Bekijk de afbeeldingRelease: Netflix | [Regie: Ryan Murphy | Cast: Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden

De studente Emma wil in Indiana haar vriendin meenemen naar het eindejaarsbal. Toestemming hiervoor krijgt ze echter niet, tot enkele zelfingenomen theatersterren hiervan lucht krijgen. Ze besluiten naar diens dorpje af te reizen om zich in de kwestie te mengen.

On The Rocks (2020)
Bekijk de afbeeldingRelease: Apple TV+ | Regie: Sofia Coppola | Cast: Bill Murray, Rashida Jones, Jessica Henwick

Laura (Rashida Jones) denkt dat ze gelukkig getrouwd is, maar wanneer haar man Dean (Marlon Wayans) ineens regelmatig laat op kantoor blijft werken met een nieuwe collega, begint Laura het ergste te vermoeden. Ze schakelt de hulp in van de enige man die volgens haar inzicht in dergelijke affaires heeft: haar charmante, impulsieve vader Felix (Bill Murray).

Palm Springs (2021)
Bekijk de afbeeldingMax Barbakow | Cast: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons

Wanneer de zorgeloze Nyles en het aarzelende bruidsmeisje Sarah een toevallige ontmoeting hebben op een Palm Springs-bruiloft, voelen ze zich tot elkaar aangetrokken. De situatie wordt echter gecompliceerd als ze erachter komen dat ze niet in staat zijn om de locatie, zichzelf of elkaar te ontvluchten.

Hamilton (2020)
Bekijk de afbeeldingRelease: Disney+ | Regie: Thomas Kail | Cast: Lin-Manuel Miranda, Daveed Diggs, Jonathan Groff

Deze musicalregistratie - waar Disney naar verluidt 75 miljoen dollar voor betaalde - gaat over het leven van de Amerikaanse politicus en founding father Alexander Hamilton. Het verhaal wordt verteld aan de hand van rapmuziek.

Borat Subsequent Moviefilm (2020)
Bekijk de afbeeldingRelease: Amazon Prime Video | Regie: Jason Woliner | Cast: Sascha Baron Cohen, Maria Bakalova

Borat zal in zijn 'Subsequent Moviefilm' in de States op verschillende actuele thema's ingaan zoals de presidentsverkiezingen van 2020 en corona. Dit keer gaat ook zijn dochter mee naar Amerika.

NieuwsFilm

meest populair