Voorspellingen voor Golden Globes 2021: beste film (drama)

Voorspellingen voor Golden Globes 2021: beste film (drama)

Wat zijn de beste films van 2021?

De komende maanden gaan we weer prijzen uitreiken! In het nogal bijzondere 'Award Season' van 2021 worden er weer veel films genomineerd: lang niet allemaal zijn ze dit jaar in de bioscoop uitgekomen. FilmTotaal voorspelt de komende weken wie de nominaties in de belangrijke categorieën binnen gaan slepen. Welke films gaan de nominaties voor beste film (drama) in de wacht slepen voor de Golden Globes?

Onze voorspellingen zijn gebaseerd op de voorspellingen van een aantal gerenommeerde journalisten en media.

Lees ook: Voorspellingen voor Golden Globes 2021: beste film (komedie/musical)

De onderstaande jaartallen zijn gebaseerd op de release in Nederland. Sommige films waar 2021 achter staat, zijn in Amerika in 2020 uitgekomen.

Nomadland (2021)
Bekijk de afbeeldingRelease: Searchlight Pictures | Regie: Chloé Zhao | Cast: Frances McDormand, Linda May, Bob Wells.

In het drama 'Nomadland' speelt Oscar-winnares Frances McDormand een vrouw van ergens in de 60 die door de kredietcrisis alles is kwijtgeraakt. Ze laat de bewoonde wereld achter zich en maakt een trip door het westen van Amerika, waar ze voortaan door het leven gaat als een moderne nomade.

The Trail of the Chicago 7 (2020)
Bekijk de afbeeldingRelease: Netflix | Regie: Aaron Sorkin | Cast: Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt, Sasha Baron Cohen

In 1968 verdeelt de Vietnamoorlog de Amerikaanse bevolking tot op het bot. Tijdens een anti-oorlog demonstratie in Chicago breken grote rellen uit en worden vele demonstranten gearresteerd.

Mank (2021)
Bekijk de afbeeldingRelease: Netflix | Regie: David Fincher | Cast: Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins

Het Hollywood van de jaren dertig wordt opnieuw geëvalueerd door de ogen van de vernietigende sociale criticus en alcoholische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, terwijl hij zich haast om het scenario van Citizen Kane voor Orson Welles af te maken.

One Night in Miami (2020)
Bekijk de afbeeldingRelease: Amazon Prime Video | Regie: Regina King | Cast: Kingsley Ben-Adir, Leslie Odom Jr., Eli Goree

Op 25 februari 1964 herenigen de vrienden Cassius Clay, Jim Brown, Sam Cooke en Malcolm X zich. Ze hebben reden tot vieren nu Clay wereldkampioen zwaargewicht is geworden na zijn zege tegen Sonny Liston.

The Father (2021)
Bekijk de afbeeldingRelease: Sony Pictures | Regie: Florian Zeller | Cast: Anthony Hopkins, Olivia Coleman, Olivia Williams

In het drama 'The Father' speelt Anthony Hopkins een tachtigjarig, demente man die zijn grip op de wereld is kwijtgeraakt. Hij weigert elke vorm van hulp van zijn dochter wat hem er alleen maar verwarder op maakt.

NieuwsFilm

meest populair