Simon Pegg (Mission Impossible) kan fluiten naar zijn rijbewijs na nieuwe overtreding

Simon Pegg (Mission Impossible) kan fluiten naar zijn rijbewijs na nieuwe overtreding

Zijn rijbewijs wordt een half jaar ingetrokken na een nieuwe overtreding.

Simon Pegg, o.a. bekend van franchises zoals Star Trek en Mission Impossible, is blijkbaar een gevaar op de weg. De acteur heeft namelijk al zo veel boetes in een korte tijd gekregen, dat zijn rijbewijs nu een half jaar is ingetrokken.

Pegg werd recentelijk weer eens aangehouden voor te hard rijden. Op een weg waar 40 miles per uur is toegestaan (ongeveer 65 km per uur) reed de acteur maar liefst 63 miles per uur (zo'n 100 km per uur). Dit is alweer zijn vierde boete in drie jaar tijd. Als gevolg hiervan wordt zijn rijbewijs automatisch ingetrokken.

Reactie
Ondanks het feit dat Pegg zelf niet voor de rechter verscheen, liet hij wel van zich horen via zijn advocaat: ''Meneer Pegg is niet aanwezig, omdat hij weet dat hij fout zat. Hij draagt dan ook de volledige aansprakelijkheid van de straf die volgt''.

''Meneer Pegg heeft me duidelijke instructies gegeven dat hij niet de tijd van de rechtbank wil verspillen en niet de intentie heeft tegen de straf te pleiten. Hij accepteert dan ook de gevolgen''.

Lastig
Pegg's advocaat liet echter wel weten dat het lastig is voor de acteur i.v.m. zijn werk: ''Hij heeft wel een brief geschreven, waarin duidelijk staat aangegeven dat hij zich inzet voor meerdere goede doelen die onder zijn straf zullen lijden. Het is eveneens moeilijk voor zijn vrouw om nu zo veel meer taken op zich te nemen''.

Dit mocht echter niet deren, want de komende zes maanden zal de 50-jarige acteur niet mogen rijden.

NieuwsFilm

meest populair