Regisseuse over ontslag Shia LaBeouf: "Ik hanteer een anti-klootzakkenbeleid"

Regisseuse over ontslag Shia LaBeouf: "Ik hanteer een anti-klootzakkenbeleid"

Olivia Wilde wil gewoon dat iedereen gelijk behandeld wordt op haar filmsets.

Olivia Wilde was het gedrag van probleemacteur Shia LeBeouf zo beu op de set van haar nieuwe film Don't Worry Darling, dat ze hem wegstuurde en verving door Harry Styles. De regisseuse hanteert naar eigen zeggen een duidelijk 'anti-klootzakkenbeleid' op haar sets en LeBeouf wilde zich daar niet aan houden.

Er valt gewoon niet samen te werken met Transformers-acteur Shia LeBeouf, zo meent actrice en regisseuse Olivia Wilde, bekend van onder meer haar eerdere film Booksmart. Wilde vindt het verschrikkelijk wanneer sterren zich als diva's gedragen en ontslaat dan ook zonder pardon iemand die zich als een klootzak gedraagt, zo vertelt ze in een nieuw interview met Variety

"Iemand, een erg bekende acteur en regisseur om wat preciezer te zijn, gaf me ooit het verschrikkelijk slechte advies dat ik drie stevige discussies per dag op een set moet hebben om respect te verdienen. Daarmee zou mijn kracht duidelijk worden; iedereen zou er zo weer aan herinnerd zijn wie er de baas is", begint Wilde de toelichting op haar beleid.

Ze vervolgt: "Op een bepaalde manier was dat advies toch handig, want ik heb precies het omgekeerde gedaan".

"Daarom heb ik een anti-klootzakkenbeleid bedacht. Iedereen op de set is daardoor gelijk", legt ze uit. "Als actrice merkte ik al jaren dat er normaal een bepaalde hiërarchie is op filmsets die acteurs en crewleden onderscheidt. Daar heeft echt niemand wat aan. Ik denk dat acteurs juist graag meer zouden willen weten over de technische aspecten. Maar het uitgangspunt dat acteurs niet gestoord mogen worden en dat je ze niet mag aankijken, nee dank je... dat zorgt gewoon voor een verschrikkelijke sfeer".

NieuwsFilm

meest populair