Gerucht: Walt Disney wil MGM en James Bond-franchise hebben

Gerucht: Walt Disney wil MGM en James Bond-franchise hebben

Na Fox, Marvel, Pixar en Lucasfilm gaat Disney voor MGM.

Later deze maand wordt Disney+ verrijkt met STAR. Dit is een extra "kanaal" naast onder meer Disney, Pixar, Star Wars en Marvel. Maar komt er over een tijdje ook MGM en James Bond bij?

Al jaren werkt het muishuis aan Disney+ dat eind 2019 live ging in een aantal landen. Een van de belangrijkste redenen om 21th Century Fox te kopen, was om de catalogus van 20th Century Fox en de onderliggende filmstudio's toe te kunnen voegen.

Disney lijkt in de markt voor MGM
Nu de coronacrisis Disney nog meer doet focussen op streaming en andere filmstudio's het zwaar lijken te hebben, is het niet ondenkbaar dat kleinere studio's worden opgekocht door de grootste / rijkste zodat zij kunnen beschikken over de catalogus met bestaande films en series.

MGM is een studio die het vaker zwaar heeft gehad en nu meldt geruchtenmaker Daniel Richtman dat Disney zijn vizier heeft gericht op MGM, het huis waar James Bond-filmreeks onder valt.

Andere grote titels van MGM zijn Rain Man, Gone with the Wind, Stargate, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Rocky, Creed en nog veel meer.

Mocht Disney echt MGM gaan kopen, dan is het overigens niet ondenkbaar dat de 007-filmreeks een franchise wordt met series en spin-offs. De die-hard fan zal er waarschijnlijk het zijne van denken.

NieuwsFilm

meest populair