Viggo Mortensen is nog boos over de 'Green Book'-controverse

Viggo Mortensen is nog boos over de 'Green Book'-controverse

Ook vindt de acteur dat de studio wel wat meer voor de film op had kunnen komen.

Ondanks het feit dat Green Book sterk werd onthaald, kwam er ook kritiek op de film. De film won maar liefst drie Oscars, waaronder die voor Beste Film, maar sommigen zien Green Book toch als een 'witte redder'-verhaal. Hier is hoofrolspeler Viggo Mortensen het niet mee eens.

De film speelt zich af in de jaren zestig en gaat over de relatie tussen de zwarte jazzpianist Don Shirley (gespeeld door Mahershala Ali) en zijn witte chauffeur Tony Vallelonga (Mortensen). Laatstgenoemde reageert nu (weer opnieuw) op de kritiek.

Onnodig
Zo zegt 62-jarige acteur: ''Het is jammer, en irritant, dat de film onder vuur kwam te liggen. We wilden het juist net hebben over racisme en hoe er sinds de jaren zestig eigenlijk nog niets is veranderd''.

''Overal ter wereld heeft het publiek heel positief op de film gereageerd. Ik vind hem zelf heel goed en denk dat hij de tand des tijds zal doorstaan. Green Book biedt een waardevolle blik op een specifieke periode in de Amerikaanse geschiedenis en bevat een belangrijke en actuele boodschap.''

''Toch zijn er mensen die zeggen dat het een nep is en niet waarheidsgetrouw, dat terwijl we het verhaal juist zo reëel en eerlijk mogelijk hebben proberen te verfilmen. De twee mannen leren veel van elkaar en worden goede vrienden. Zo is allemaal echt gegaan''.

Steun
Tot slot laat Mortensen zich nog uit over studio Universal, die het in zijn ogen niet genoeg voor de film heeft opgenomen: ''Ik kreeg ook kritiek, maar ik zie niet in waarom in me zou moeten terugtrekken.''

''Ik had verwacht dat de studio ook achter ons zou staan, maar Universal heeft zich echter al lang teruggetrokken. Dat vond ik zonde. Ik wil er daarentegen best wel een volwassen gesprek over voeren''.

NieuwsFilm

meest populair