Heel Hollywood lijkt nu te spugen op de verbannen Gina Carano

Heel Hollywood lijkt nu te spugen op de verbannen Gina Carano

Ze staat op de 'zwarte lijst' en Lucasfilm wilde al veel langer van haar af...

Gisteren werd bekend dat Gina Carano is ontslagen bij de immens succesvolle en populaire Star Wars-serie The Mandalorian na meerdere antisemitische posts op haar social media account.

Dit was echter niet de eerste keer dat de voormalig vechtsportster en actrice in opspraak kwam. Zo kleineerde ze eerder de 'Black Lives Matter'-beweging, bespotte ze transgenders en verspreidde complottheorieën over de presidentsverkiezingen en de coronamaatregelen.

Naar verluidt zou ze een belangrijke rol krijgen in Rangers Of The New Republic, één van de vele geplande Star Wars-series voor Disney+.

De vraag is nu echter of dit nog doorgaat en volledig herschreven kan worden zonder het karakter van Cara Dune of helemaal geschrapt wordt.

Tevens lijkt 'het huis van de muis' haar met dit ontslag een persona non grata te maken in Hollywood. Met hoe de gang van zaken tegenwoordig werkt, kan je er vanuit gaan dat Carano in feite zo goed als zeker op de zwarte lijst staat en voorlopig erg moeilijk aan acteerklussen zal komen.

Langetermijnplan
Hoewel het overkomt alsof Lucasfilm de banden abrupt heeft verbroken, schijnt dit plan maanden geleden te zijn bekokstoofd. De hashtag #FireGinaCarano was al langer trending en de studio kon er na afgelopen woensdag gewoon niet meer omheen en heeft haar lot bezegeld.

Een rapport van THE HOLLYWOOD REPORTER meldt: "De druk van de fans nam toe. Ze waren nu bijna twee maanden op zoek naar een reden om haar te ontslaan en vandaag (woensdag, red.] was de druppel".

NieuwsFilm

meest populair