Kevin Feige zou Disney+ release 'Black Widow' tegenhouden

Kevin Feige zou Disney+ release 'Black Widow' tegenhouden

Marvel Studios baas tegen release op Disney+ en in de bioscopen.

Deze week werd duidelijk dat Disney nog altijd hoopt de Marvel-film Black Widow uit te brengen in de bioscoopzalen, al lijkt een release op Disney+ niet uitgesloten. Mocht Disney besluiten de film op streaming te zetten, dan doen ze daar een belangrijk persoon waarschijnlijk geen plezier mee.

Het is Kevin Feige die in 2006 al aankondigde dat hij uitkeek naar een The Avengers-films en die werd in 2012 ook werkelijkheid. Feige is dé succesfactor van het Marvel Cinematic Universe en niemand zal dat ontkennen.

Kevin Feige tegen hybride-release Black Widow
Nu lijkt Feige ook de man die geen voorstander is om Black Widow zowel via Disney+ als de bioscopen te laten verschijnen. Dit meldt Variety. De Marvel Studios-baas ziet het dus niet zitten dat zijn film straks te kijken is voor ruim 20 euro via VIP toegang.

De kans is groot dat Disney naar Feige zal luisteren, aangezien hij miljarden heeft opgehaald. Mocht Disney tegen de wens van Feige in toch anders besluiten, dan zou dit nog wel eens consequenties kunnen hebben voor de toekomst van het Marvel Cinematic Universe.

De keuze van Warner Bros. om in 2021 alle bioscoopfilms gelijk op HBO Max te zetten heeft tot heel wat enigheid gezorgd in Hollywood. Het zou zelfs Christopher Nolan (Tenet) hebben doen besluiten om voorlopig niet meer samen te werken met de studio.

NieuwsFilm

meest populair