Carrièremissers: Denzel Washington als David Mills in 'Se7en'

Carrièremissers: Denzel Washington als David Mills in 'Se7en'

Verkeerd gegokt en verloren...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag Denzel Washington die 25 jaar geleden naar eigen zeggen 'een domme vergissing maakte' door Se7en af te wijzen.

Bekroond regisseur David Fincher had al Morgan Freeman, maar wilde voor het personage van Brad Pitt oorspronkelijk Washington hebben.

Die bedankte echter, omdat hij het onderwerp te duister vond en besloot in plaats daarvan te gaan werken aan de thriller Devil In A Blue Dress.

Washington tegenover EW: "Ik had zoiets van 'Dit is zo kwaadaardig en donker'. Toen zag ik de film tijdens een screening en dacht 'Oh shit'. Ik had gewoon niet verwacht dat iemand er naar zou gaan kijken. Ik heb spijt dat ik het heb afgewezen, maar denk dat Brad mij daar dankbaar voor is".

Klassieker
Dat zal Brad zeker zijn, want Se7en sleepte uiteindelijk diverse prijzen en nominaties in de wacht, maakte bijna bijna $300 miljoen dollar winst en staat met een mooie 8.6 (plek 26) nét niet in de Top-25 van de IMDb.

NieuwsFilm

meest populair