Warner Bros. wilde 'Justice League' Zack Snyder eerst uitbrengen zonder voltooide effecten

Warner Bros. wilde 'Justice League' Zack Snyder eerst uitbrengen zonder voltooide effecten

--

Het is eigenlijk haast een wonder te noemen dat Zack Snyder zijn Justice League, na jaren van smeken door fans, uiteindelijk alsnog heeft mogen maken én dat hij daarvoor een dikke zak geld meekreeg. Het eerste voorstel van Warner Bros. was namelijk om de film onafgemaakt uit te brengen, zo onthult producente Deborah Snyder (en de vrouw van).

Bekijk de afbeelding
De 'Snyder Cut' van Justice League was nooit écht compleet. Voordat Zack Snyder bij de productie vertrok, had hij weliswaar een ruwe montage af, maar daarin ontbraken nog vele visuele effecten en muziekstukken.

Juist in deze staat wilde Warner Bros. de film in eerste instantie uitbrengen toen de studio het gevoel kreeg de #ReleaseTheSnyderCut-campagne niet meer te kunnen negeren.

"Ze benaderden ons oorspronkelijk met het voorstel om de film uit te brengen zonder dat ze af mocht worden gemaakt, maar daar stak Zack direct een stokje voor", onthult Deborah Snyder in een interview met LightCast. Volgens haar wilde Zack alleen dat het publiek de film te zien kreeg die hij had beoogd te maken.

En het voltooien van de film was nog een behoorlijk pittige klus, zo geeft Snyder toe. "We hebben bijvoorbeeld zelf de kosten voor het voltooien van alle visuele effecten moeten uitrekenen", zegt ze daarover.

Hoe wisten de Snyders WarnerMedia uiteindelijk te overtuigen om toch groen licht te geven aan Zacks plannen? "We hebben een concreet voorstel gepresenteerd aan de studio en een groot deel van die presentatie bestond uit de reacties van de fans en wat deze film voor hen betekende", aldus de producente.

Uiteindelijk kostte het zo'n 70 miljoen dollar om Zack Snyder's Justice League helemaal af te maken. Met dat budget kon de regisseur niet alleen de visuele effecten regelen, maar ook zo'n vier minuten aan nieuw beeldmateriaal schieten.


Zack Snyder's Justice League verschijnt op 18 maart op HBO Max in de Verenigde Staten en enkele andere markten. Het is niet bekend of de vier uur durende film ook in Nederland wordt uitgebracht.

NieuwsFilm

meest populair