Gina Carano moest 'Mandalorian'-ontslag via social media vernemen

Gina Carano moest 'Mandalorian'-ontslag via social media vernemen

Lucasfilm had de wederom in opspraak geraakte actrice niet van tevoren op de hoogte gesteld.

Lucasfilm heeft Gina Carano niet persoonlijk benaderd om haar mede te delen dat ze ontslagen zou worden. Dat vertelt de actrice, die de Rebel Alliance-soldate Cara Dune speelde in The Mandalorian, in gesprek met Bari Weiss, voormalig journaliste van The New York Times.

Gina Carano (38) werd vorige week door Lucasfilm ontslagen vanwege haar controversiële uitlatingen op social media. Het was niet de eerste keer dat Carano onder vuur kwam te liggen, want eerder raakte ze onder meer al in opspraak voor haar opmerkingen over het vermelden van voornaamwoorden op social media (iets wat veel transgenders doen om duidelijkheid te creëren).

"Ze hadden een statement voor me geschreven om mijn excuses aan te bieden voor mijn grap over het gebruik van voornaamwoorden en wilden dat ik dat exact over zou nemen", vertelt Carano, die dit verzoek van haar werkgever weigerde uit te voeren.

"Ik heb toen wel gezegd bereid te zijn een statement uit te brengen in mijn eigen woorden en duidelijk gemaakt dat ik niets te maken wilde hebben met het bespotten van de transgendergemeenschap", vervolgt ze.

Wat wilde Carano dan wel bereiken met haar 'grap'? "Ik wilde aandacht vragen voor de online menigte die mensen tegenwoordig dwingt om voornaamwoorden op te nemen in hun biografie", legt de voormalig MMA-vechtster uit.

Lucasfilm nam daar echter geen genoegen mee en besloot dat Carano niet meer deel mocht nemen aan promotieactiviteiten voor The Mandalorian. "Dat raakte me echt", reageert ze daarop. "Maar ik wilde het harde werk van iedereen die aan het project meegeholpen heeft niet verpesten, dus ik liet het er maar bij zitten".

Volgens Carano was dat de laatste keer dat ze iets van Lucasfilm heeft gehoord. Daarna heeft ze naar eigen zeggen nooit meer een verzoek gekregen van de studio om haar excuses aan te bieden.

Hoe kwam ze erachter dat ze ontslagen was? "Via social media, net als iedereen", vertelt ze.

Volgens The Hollywood Reporter lijkt het er op dit moment op dat Carano's personage geheel uit de Star Wars-serie zal worden geschreven en dat de studio dus niet op zoek is naar een andere actrice om de rol over te nemen. Speelgoedfabrikant Hasbro heeft laten weten ook geen nieuw actiefiguren meer te maken van Cara Dune.

NieuwsFilm

meest populair