Ontslagen 'Mandalorian'-actrice Gina Carano: "Ik ben gepest door Disney"

De voormalig MMA-vechtster zag haar ontslag al aankomen.

FilmTotaal 20 februari 2021 15:23 in Celebrity
Gina Carano meent dat Disney en Lucasfilm haar 'gepest' hebben. Dat zegt de onlangs uit The Mandalorian ontslagen actrice in een interview met de bekende conservatieve journalist Ben Shapiro, met wie ze ook een film gaat maken.

"Ik heb veel meegemaakt en gezien van de pesterijen die daar plaatsvinden en ben die ook op eerdere momenten in mijn carrière tegengekomen", vertelt Carano aan Shapiro. "Ik ben helaas niet de enige die ooit gepest is door dit bedrijf".

Carano beweert een voorbeeld te kunnen noemen waarover volgens haar de media niet uitgepraat zouden raken, maar kiest ervoor om niets te delen. "Het zou niet netjes zijn tegenover een vriend van me", licht ze toe. "Iedereen is bang om zijn baan te verliezen".

De actrice heeft naar eigen zeggen het gevoel dat Lucasfilm en moederbedrijf Disney al langer op haar aan het jagen waren. "Enkele weken geleden maakte een tekenaar die voor hen werkt via Twitter bekend dat hij op hun verzoek mijn personage had vervangen voor een ander. En daar was hij nog eens trots op ook", vertelt ze.

Carano vindt dat er dubbele standaarden worden gehanteerd door Hollywood. Volgens haar worden mensen met conservatieve opvattingen anders behandeld. "Ze hielden me streng in de gaten terwijl andere collega's alles kunnen zeggen wat ze willen. Het probleem is alleen dat ik een verhaal vertelde wat ze niet wilden horen", aldus de voormalig MMA-vechtster.

Dat ze ooit ontslagen zou worden, zat er dan ook dik in volgens Carano. "Op een gegeven moment heb je door dat de pistolen op jou gericht zijn en dat het slechts een kwestie van tijd is voordat je de laan uit wordt gestuurd", legt ze uit. "Maar ik heb er altijd voor gekozen om trouw aan mezelf te blijven".

Carano's personage Cara Dune wordt geheel uit de Star Wars-serie geschreven.

Lees hier meer over Carano's ontslag.

NieuwsFilm

meest populair