Algemeen

Wederom nieuwe kritiek op 'Malcolm & Marie', hoofdrolspeelster Zendaya reageert

Weer iets dat niet 'klopt'...

door Wouter Drummen om 11:07 in Algemeen
De nieuwe Netflix film Malcolm & Marie heeft het niet makkelijk. Zo was er al eerder kritiek op het 12-jarige leeftijdsverschil tussen hoofdrolspelers John David Washington en Zendaya. Beide acteurs beten toen nog van zich af. Nu is de film opnieuw onder vuur komen te liggen.

Deze keer zijn sommige mensen het er niet mee eens dat het een film is over twee zwarte hoofdpersonages maar door een witte regisseur, Sam Levinson, werd geschreven en geregisseerd. Zendaya laat nu wederom van zich horen.

Zonde
Zo zegt de 24-jarige actrice: ''Het is jammer, het voelt aan alsof onze bijdrages door de controverse worden geminimaliseerd. Het is ook echt niet alsof we gewoon Sam's klankborden waren. We traden niet alleen op als acteurs, maar eveneens als producenten''.

In de film maken Malcolm (Washington) en Marie (Zendaya) ruzie omdat hij niet wil toegeven dat zij de voornaamste inspiratiebron voor zijn nieuwste film was. Net zoals Marie vindt dat Malcolm's film ook van haar is, vindt Zendaya dat Malcolm & Marie niet enkel aan Levinson toebehoort.

''John David, ik en natuurlijk Sam hebben elk een gelijk aandeel in de film. Het is niet alsof hij van iemand anders is en ik er gewoon in cast gewerd. Sam schreef de film voor ons en als je een verhaal over zwarte personages schrijft, moet je rekening houden met hun ervaringen. Ik vind dat veel van mijn gesprekken met Sam een weerklank hebben in de film''.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Judge Dredd

Avatar

Wat kunnen mensen toch zeiken... De laatste paar jaar wordt de hele tijd gezegd dat zwarte acteurs meer kansen moeten krijgen, cast een witte regisseur twee van de grootste zwarte sterren vandaag de dag (en daarom ook echt wel wat autoriteit hebben), is het weer niet goed. Mensen zeuren toch echt bij het minste of geringste. Ik heb de film (nog) niet gezien, maar dat lijkt me in dit geval ook niet echt belangrijk. Het feit dat er weer kritiek op komt en Zendaya er wederom op moet reageren om de boel een beetje te sussen is toch wel triest...

Master Of Films

Avatar

Deze keer zijn sommige mensen het er niet mee eens dat het een film is over twee zwarte hoofdpersonages maar door een witte regisseur, Sam Levinson, werd geschreven en geregisseerd.
Gel*l om niks. Zulke kritiek zegt veel over verdeelheid i.p.v. saamhorigheid.
Mijn huidskleur, mijn ras, mijn nationaliteit, mijn cultuur, mijn geslacht, mijn blauwe ogen.....dat terwijl er toch overeenkomsten zijn. We leven op planeet Aarde en het feit dat we Homo sapiens zijn.
Maar nee, het huis is weer te klein. Omdat regisseur X niet voldoet aan Y voorwaarden. Dat is niet hoe je kritiek levert op een film. Smiley face

Mav Damian

Avatar

Je-Zus-F*ck-Ing-Christ! Gaan we alles in hokjes plaatsen of wat?

Sinds wanneer is het een drama als twee verschillende huidskleuren samen werken voor artistieke werk?

Dat is gewoon een stap achteruit gaan als ze niet mogen samenwerken.

Gigan72

Avatar

Pfffffffff dit soort mensen zorgen er voor dat de kloof tussen blank en zwart steeds groter wordt.

milo007

Avatar

Het is niet eens een "zwart" verhaal, waar zagen die schijtluizen eig over.

Ereptile

Avatar

Sommige zwarte mensen zijn juist uit op segregatie volgens mij. KAP NOU EENS met dat gezeik over huidskleur! Huidskleur is niet belangrijk!

starbass

Avatar

Who cares, de film is gemaakt door mensen, een stel mensen die elkaar goed kennen in corona periode. Who the fuck geeft wat om huidskleur, domme twitter mensen die overal een probleem van maken.

Lurking metafan

Avatar

Tjonge tjonge, wat een gedoe allemaal zeg, om niks.

Lijkt wel of mensen niks te doen hebben of zo, dat ze lopen te zeiken om dit soort pietluttigheden.

Misschien zou het allemaal wat beter werken als we allemaal doen alsof we kleurenblind zijn, dat zou een hoop ellende en gezeur in de wereld schelen.
Maar iets zegt me dat mensen dan wel weer andere dingen vinden om over te zeuren en te kankeren op anderen.

NieuwsFilm

meest populair