Dé reden waarom Oscar bekroonde Frances McDormand de spotlights vermijdt

Dé reden waarom Oscar bekroonde Frances McDormand de spotlights vermijdt

Het pakt ook positief uit voor haar carrière.

Frances McDormand is al jarenlang een bekende actrice. Ze kende haar doorbraak in 1996 met Fargo. Hier wist ze zelfs een Oscar voor te winnen. In 2018 was het weer raak, met Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Ondanks het feit dat McDormand dus een grote naam is, zien we niet zo heel veel van haar. De actrice laat nu weten dat dit een bewuste keuze is.

Tijdens een recent interview zei McDormand het volgende: ''Het was mijn keuze, om gedurende tien jaar zo veel mogelijk press, journalisten en publiciteit te vermijden. Veel mensen denken dat dat niet zo slim is, al helemaal voor de carrière van een actrice, maar voor mij heeft het juist extreem goed uitgepakt''.

Mysterieus
Zo zegt de actrice dat ze juist beter kan acteren als niet zo heel veel over haar bekend is: ''Het geeft me een mysterieus kantje en dat zie je ook terug in de rollen die ik speel. Ik kan het publiek een bepaalde kant meenemen, iets waar andere bekendheden, die in veel reclamespotjes zijn te zien, misschien meer moeite met hebben''.

McDormand zal binnenkort te zien zijn in de erg sterk onthaalde Nomadland van regisseuse Chloé Zhao. Deze film wordt eveneens gezien als een serieuze kanshebber voor de Golden Globes (genomineerd in vier verschillende categorieën) en Oscars.

De actrice denkt dat het succes van de film mede te danken is aan haar 'geheimzinnige' kant: ''Omdat ik mijn privé leven daadwerkelijk echt privé is, bood Chloé mij de hoofdrol aan. Ik acteer maar wat graag, maar ik wil verder ook een rustig leventje leiden, uit de spotlights. Dat past perfect bij het personage van de film. Ik ben gewoon mezelf''.

NieuwsFilm

meest populair