Noodkreet Filmindustrie: "President Joe Biden alsjeblieft help ons"

Noodkreet Filmindustrie: "President Joe Biden alsjeblieft help ons"

Meerdere studio's en vakbonden doen een oproep voor steun.

De filmindustrie is zwaar getroffen door de coronacrisis. Tientallen films komen later uit dan verwacht, de producties liggen stil en de bioscopen zijn zo goed als allemaal dicht. Reden genoeg dus voor diverse Hollywoodstudio's en -vakbonden om de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden om hulp te vragen.

Deze studio's en vakbonden hebben samen in een brief oproep gedaan aan Biden. Zo staat er o.a.: ''Tijdens een groot deel van 2020 lagen belangrijke delen van de sector plat en dat is vandaag helaas nog steeds het geval. Door de pandemie staan er in de Verenigde Staten ongeveer 465.000 jobs in de film- en tv-sector op de helling''.

Hulp is noodzakelijk
De filmindustrie zal er nu, en zelfs na de coranacrisis, ook anders uitzien: ''Film- en tv-producties zullen niet meer op normale wijze doorgaan tot de coronacrisis is geweken. We zijn bereid om samen met u en het Congres een uitgebreid stappenplan op te stellen om ervoor te zorgen dat de entertainmentsector er bovenop komt en meer films en series kan maken die door een globaal publiek worden gesmaakt''

De studio's en vakbonden dringen er eveneens op aan dat er dringend een strenger copyrightbeleid moet komen om piraterij te bestrijden. Volgens hen werden er tijdens de pandemie namelijk meer films en series illegaal gedownload.

De paar grote films die uitkwamen op streamingwebsites, zoals o.a. Mulan en Wonder Woman 1984, zijn hierdoor ook makkelijke 'prooien' en verschijnen al snel op allerlei verschillende websites.

Tot slot wordt er aangedrongen op een belastings-, handels- en verzekeringsbeleid dat van de Verenigde Staten een aantrekkelijkere plek voor film- en tv-opnames maakt.

NieuwsFilm

meest populair