Gameverfilming 'The Division' met Jake Gyllenhaal vindt regisseur

Gameverfilming 'The Division' met Jake Gyllenhaal vindt regisseur

Een vervanger voor David Leitch, de oorspronkelijke regisseur, is gevonden.

Rawson Marshall Thurber (Skyscraper, Dodgeball) is door Netflix ingehuurd voor de regie van The Division, een film gebaseerd op de gelijknamige gamereeks van Ubisoft.

Het verhaal van The Division speelt zich af in een nabije toekomst waarin een virus zich verspreidt via papiergeld op Black Friday in New York City. Hierdoor komen miljoenen mensen om het leven.

Wat er rond de kerstdagen uiteindelijk over is gebleven van de maatschappij is niets minder dan totale chaos. Een groep burgers, die gespecialiseerd zijn om te opereren in dit soort situaties, wordt ingezet om alles te redden wat er nog te redden valt. Marshall schrijft het script samen met Ellen Shanman.

Een dikke actiefilm
Jake Gyllenhaal en Jessica Chastain zijn al enkele jaren verbonden aan het project als hoofdrolspeler en producenten. En dat is nog steeds het geval. Eerder zou David Leitch (Deadpool 2) de regie op zich nemen, maar zijn extreem drukke schema laat dit niet langer toe. Leitch blijft echter wel aan als producent.

Thurbers meest recente film als regisseur is Red Notice, een Netflix-film met Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds die later dit jaar verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair