Dodgeball: A True Underdog Story

Dodgeball: A True Underdog Story (2004)

Grab Life by the Balls (Australia & Europe)

Een stel losers moet het opnemen tegen de enorm foute fitnessgoeroe Ben Stiller in hét trefbaltoernooi in Las Vegas en strijden een titanenstrijd.
play

6,2 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Sport
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
92 Min Verenigde Staten

Peter La Fleur heeft een sportschool, maar hij zit in de financiële problemen. White Goodman wil graag z'n sportschool overnemen, maar Peter voelt daar niets voor. Hij heeft nog een maand de tijd om 50.000 dollar bij elkaar te schrapen. Het lijkt een onmogelijke opgave, totdat hij z'n oog laat vallen op een trefbal competitie.

Regie
Rawson Marshall Thurber
Cast
Christine Taylor, Ben Stiller, Hank Azaria, Stephen Root, Rip Torn, Jason Bateman, Gary Cole, Missi Pyle, Vince Vaughn, Alan Tudyk, Justin Long, Chris Williams, Joel David Moore, Jamal Duff, Al Kaplon.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 167.722.310
Release
18.06.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Rawson Marshall Thurber | Cast: Vince Vaugh (Peter LaFleur), Christine Taylor (Kate Veatch), Ben Stiller (White Goodman), Stephen Root (Gordon) e.a.

Peter LaFleur is de eigenaar van sportschool Average Joe, maar hij is enorm ongeorganiseerd en heeft al maanden geen contributie binnengekregen. Als de sportschool wordt bedreigd door een overname van concurrent Globo Gym komen zijn vaste leden hem te hulp. In een ultieme poging om de sportschool te redden moet Average Joe 50.000 dollar bij elkaar zien te krijgen om de schulden af te betalen. Net als zij het niet meer zien zitten, leest Gordon in Obscure Sports Magazine een advertentie van een Dodgeballtoernooi, met als hoofdprijs het benodigde geld om de sportschool te redden. Justin weet een briljante instructievideo van trefbal te bemachtigen waarmee hij zijn team traint voor de keiharde strijd. Als White Goodman – eigenaar van Globo Gym – er achter komt dat Average Joe zijn vege lijf probeert te redden, regelt hij dat zijn team ook mee mag doen met het toernooi. Op het toernooi draait het natuurlijk uit op een showdown tussen Average Joe en Globo Gym.

Dodgeball: A True Underdog Story volgt het vaste stramien van een ‘normale’ hoofdpersoon met komische sidekicks en een erg foute tegenstander. De sidekicks van LaFleur zijn: Justin, die ervan droomt om bij de cheerleaders te mogen; Owen, een enorme nerd; Dwight, een nichterig watje; Steve the Pirate, zijn naam zegt al genoeg; en Gordon, een sukkel, die niet ziet wat er om hem heen gebeurt. Zij moeten het opnemen tegen White Goodman (Ben Stiller). Stiller weet de show weer te stelen. Hij is heerlijk over-the-top als de foute White Goodman, die zichzelf in zo’n beetje iedere zin weet tegen te spreken. Bovendien overschat hij zichzelf mateloos – het motto van zijn fitnessketen is niet voor niets: “Here at Globo Gym we’re better than you and we know it.”

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Dodgeball: A True Underdog Story Nieuwsberichten