Officieel: J.J. Abrams maakt nieuwe 'Superman'-film! Met Henry Cavill?

Officieel: J.J. Abrams maakt nieuwe 'Superman'-film! Met Henry Cavill?

J.J. Abrams na Star Wars aan de bak met Man of Steel.

Al een tijdje waren er geruchten dat J.J. Abrams een Superman-film zou gaan maken voor Warner Bros. en nu zijn die bevestigd, door de filmmaker zelf. Het is nog onduidelijk of hij de film ook regisseert.

Via Deadline wordt duidelijk dat Abrams een nieuwe Superman-film moet gaan maken als producent via zijn productiemaatschappij Bad Robot. Er is ook al een schrijver bekend. En dat wordt Ta-Nehisi Coates, een schrijver van flink wat bekende boeken.

"Er is een nieuw, krachtig en ontroerend Superman-verhaal dat nog moet worden verteld. We zijn ontzettend blij om samen te werken met de briljante meneer Coates om dat verhaal naar het grote scherm te brengen, en we zijn het team van Warner Bros. ontzettend dankbaar voor de kans," zei Abrams in een verklaring.

Schrijver bekend van Black Panther
De schrijver was ook actief voor Marvel Comics. Zo werkte hij aan Marvel-strips over Black Panther en Captain America. Zijn naam staat op de aftiteling van films als Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame en Black Panther.

"Het is een eer om door Warner Bros., DC Films en Bad Robot te worden uitgenodigd voor het DC Extended Universe," aldus de schrijver. "Ik kijk ernaar uit om een ​​zinvolle bijdrage te leveren aan de erfenis van Amerika's meest iconische en mythische held."

Henry Cavill terug als Superman?
Volgens Deadline wordt de film een reboot, al zou Henry Cavill dolgraag terugkeren in de rol als Clark Kent a.k.a. Kal-El a.k.a. The Last Son of Krypton. Maar of dat gaat gebeuren is nog niet bekend. De film moet dus wel afspelen in het DCEU.

De film komt voort uit een enorme deal die Abrams in september 2019 sloot met WarnerMedia. Abrams en Bad Robot werken ook aan een Justice League Dark Universe voor in de bioscoop en op televisie, dus HBO Max.

De laatste film van Abrams is Star Wars: The Rise of Skywalker en Superman van Cavill zien we volgende maand in Zack Snyder's Justice League.

NieuwsFilm

meest populair