De terugkeer van 'Tom & Jerry' is vooralsnog geen daverend succes

Er wordt teveel poespas bijgehaald om het op te rekken tot speelfilmlengte...

Arjen Rooseboom 1 maart 2021 04:26 in Algemeen
De Tom & Jerry Movie is sinds kort in een aantal bioscopen te zien en te streamen via HBO Max. Inmiddels zijn de eerste beoordelingen binnen. Is dit dan de wederopstanding voor de kat en muis?

Het antwoord luidt: "nog niet echt". Op Rotten Tomatoes scoort de film van Tim Story momenteel een zweer zwakke 25% na 52 beoordelingen. Het publiek daarentegen lijkt iets meer tevreden met 63%.

De meeste kritiek gaat naar het live-action verhaal rondom de capriolen van de eeuwige rivalen dat daardoor onbedoeld de aandacht afleidt.

Dit is helaas wel vaker het geval bij dit soort verfilmingen. Over Tom & Jerry zelf zijn er eigenlijk weinig negatieve woorden te vinden. Hun 2D animaties en slapstick worden geprezen, maar het was beter geweest als die momenten er dus veel en véél meer in hadden gezeten.

Aan de zijlijn
In plaats daarvan worden ze gedegradeerd tot bijfiguren in een minder interessant plot rond het personage van Chloë Grace Moretz die carrière probeert te maken als Event Manager in een chique hotel in New York.12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Tenenkrommend slecht. Humor is zo goed als deaud en met de "kwaliteit" van tegenwoordig zal dat niet gaan veranderen.

Gigan72

Avatar

Ik hou het wel bij de cartoons.

reporterdavid91

Avatar

Op netflix zou dit wellicht nog wat zijn. Maar nee, the BIG Tom en Jerry movie? .... had gewacht tot corona voorbij was en het op het juiste moment in de bios geplaatst... maar ik vond de stijl niet heel fijn

RobzZ01

Avatar

Dit had echt iedereen zien aankomen.

Een simpel concept van een cartoon van 7 minuten onnodig rekken tot anderhalf uur met veel gedoe en gezeik rondom menselijke personages die echt helemaal niemand interesseren.

Coola

Avatar

Ik heb mij er gisteren wel mee vermaakt. Maar ik lig sinds zaterdag ochtend met koorts ( geen corona) op bed. Dus misschien ben ik wel aan het ijlen

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "Een simpel concept van een cartoon van 7 minuten onnodig rekken tot anderhalf uur met veel gedoe en gezeik rondom menselijke personages die echt helemaal niemand interesseren."
Dat had Chris Stuckmann ook al gezegd in zijn review.

Goku32

Avatar

Wel een knappe meid

Artificialis

Avatar

Tim Story, de man achter Fantastic Four en 4: Rise of the Silver Surfer. Een ervaren regisseur met een uitgebreid repertoire aan kwaliteitsloze troep. Het kan geen verrassing zijn dat deze man niet in de buurt van William Hanna en Joseph Barbera terecht is gekomen.

kokosnoot

Avatar

Ik noem dit meer de verkrachting van Tom&Jerry =/

milo007

Avatar

Dit wisten we toch al vooraf, ik bedoel Tim Story regisseert deze troep.

Taurus79

Avatar

Geef mij maar de klassieke Tom en Jerry tekenfilms uit de jaren 40 en 50

Bigds9fan

Avatar

@Artificialis

De Fantastic Four films waren anders best goed.

NieuwsFilm

meest populair