'Nomadland'-cameraman haalt hard uit naar Quentin Tarantino

'Nomadland'-cameraman haalt hard uit naar Quentin Tarantino

Dit allemaal door een uitspraak die de 'Django'-regisseur jaren geleden maakte.

De film Nomadland is erg sterk onthaald. Gisteren vonden de 78 Golden Globes Awards plaats en ook hier wist de film het goed te doen. Het won namelijk Beste Film en Beste Regisseur. De film is opgenomen via digitale technologie, iets waar Quentin Tarantino een hekel aan heeft. Joshua James Richards, de director of photography van Chloé Zhao's Nomadland, haalt nu uit naar de wereldberoemde regisseur.

Tarantino, o.a. bekend van Pulp Fiction en de recente Once Upon a Time in Hollywood, is een grote voorstander van het filmen op pellicule. Tijdens het filmfestival van Cannes in 2014 noemde hij de digitale technologie dan ook 'de dood van de cinema'.

Reactie
Richards, die eveneens al met Zhao aan haar vorige langspeler The Rider en haar nog te verschijnen Marvel-film Eternals samenwerkte, is het hier duidelijk niet mee eens: ''F*ck you, Tarantino''.

''Chloé vond geen geldschieters voor Nomadland, enkel en allen omdat ze een Chinese vrouw is. Dankzij digitale technologie konden we toch een kwalitatieve bioscoopfilm maken en dat voor een relatief klein bedrag van 100.000 dollar.''

Kansrijk
Wat Richards er misschien wel bij vergeten te melden is dat Tarantino, ondanks het feit dat hij geen voorstander in van digitale technologie, wel weet dat het meer kansen creëert voor jonge filmmakers. Dit zei hij nog tijdens dezelfde persconferentie, jaren geleden in Cannes.

NieuwsFilm

meest populair