'Tom and Jerry' doet Amerikaanse bioscopen weer eens opleven

'Tom and Jerry' doet Amerikaanse bioscopen weer eens opleven

Opvallend hoge score voor de live action animatiefilm.

De ontvangst bleek niet zo denderend, maar dat lijkt met name onder de critici te zijn. Het publiek laat op bijvoorbeeld Rotten Tomatoes positievere berichten over Tom and Jerry achter. Ook in de geopende bioscopen doet de live action-animatiefilm het goed.

In de States werd er afgelopen weekend een nette 14,1 miljoen dollar opgehaald en dat is in deze rare coronatijd best veel, ook omdat de film in de States op HBO Max te zien is. Wereldwijd zou de teller nu op bijna 40 miljoen dollar staan.

Hoge scores tijdens corona
Tijdens corona wist Tenet een score neer te zetten van 20,2 miljoen dollar om te zetten in het eerste weekend in de States, en uiteindelijk 363,1 miljoen dollar wereldwijd.

Eind verleden jaar noteerde Wonder Woman 1984 een nette 16,7 miljoen dollar in het Noord-Amerikaanse debuutweekend, met tot op heden 161,0 miljoen dollar wereldwijd.

Afgelopen weekend waren in de volgende staten de meeste bioscopen geopend: Mississippi (80%), Utah (80%), Arizona (78%), Texas (72%), Georgia (70%) en Oklahoma (70%). Aankomende vrijdag verschijnen Lionsgate's Chaos Walking en Disney's Raya and the Last Dragon.



NieuwsFilm

meest populair