Penis-reshoots en racisme tijdens opnames 'Justice League'

Penis-reshoots en racisme tijdens opnames 'Justice League'

De acteur doet een (merkwaardig) boekje open.

Deze maand gaat Zack Snyder's Justice League in première en dat moet voor de fans en regisseur Zack Snyder een mooi moment worden. Acteur Ray Fisher blijft vooralsnog met een hoop opmerkelijke details strooien.

Fisher is in Justice League te zien als Victor Stone aka Cyborg en de afgelopen maanden haalde hij uit naar onder meer regisseur Joss Whedon en Geoff Johns. En nu heeft hij meer verteld over de situatie op de set van Justice League.

Racisme en penis-reshoots
De acteur zegt dat enkele studiobazen, waaronder Johns, "hun macht gebruikten om alle zwarte mensen uit die film te verwijderen, of hun aandeel te verminderen... Ze wisten heel goed dat de racistische retoriek die ze tijdens die bijeenkomsten toonden beledigend, discriminerend en onaanvaardbaar was."

"Bovendien durfden ze die dingen niet tegen mij uit te spreken, noch tegen enige andere zwarte persoon die bij de film betrokken was. In plaats daarvan kozen ze voor de laffe route van gaslighting, met uiterst problematische verzoeken bijvoorbeeld door mij te vragen om 'Cyborg te spelen zoals Quasimodo' en te dwingen een scène opnieuw op te nemen zodat ze de penis van Cyborg konden benadrukken," vervolgt Fisher in een uitgebreide Tweet.

"Vergis je niet, Geoff Johns werkte nauw samen met Joss tijdens het aanpassen van het complete Justice League-script. En hoewel Geoff niet is benoemd als co-schrijver van de film, was hij zeker een handhaver van de op ras gebaseerde discriminatie die plaatsvond tijdens zijn gesprekken met Toby [Emmerich] en Jon [Berg]."

De aantijgingen klinken allemaal vrij fors. Recent werd een intern onderzoek uitgevoerd en daaruit bleek niet dat er sprake zou zijn geweest van racisme of andere kwalijke zaken.



NieuwsFilm

meest populair