Algemeen

De twee redenen waarom de Joker nu opeens wel in 'Zack Snyder's Justice League' zit

Joker van Jared Leto in de director's cut.

door Bram de Groot om 11:35 in Algemeen
Jared Leto (Dallas Buyers Club) keert in Zack Snyder's Justice League terug als de Joker. Die verrassing werd al weggenomen door de recente trailer. Maar waarom zit de Joker nu opeens in de director's cut?

In gesprek met Total Film gaf regisseur Zack Snyder tekst en uitleg. Het heeft te maken met de eeuwige strijd tussen de Joker en Batman en een eerdere hint in Batman v Superman: Dawn of Justice uit 2016.

"Het toevoegen van de Joker was iets wat ik wilde doen," vertelde Snyder aan Total Film, "omdat dit eerlijk gezegd het ultieme conflict is in het universum waarin Batman bestaat. De confrontatie met de Joker. Ik ben bang dat dit de laatste Justice League is met Ben en Jared. Het zou nalatig zijn als ik die situatie niet zou laten zien."

Vervolg op Batman v Superman
"Het was ook mijn wens om de Joker in de doorlopende verhaallijn te laten zien. Ik hintte ernaar in Batman v Superman, als je Batmans pistool in de post-apocalyptische wereld ziet. Daarop zit een Joker-speelkaart geplakt. Het heeft een beetje te maken met dat concept," voegde Snyder toe als tweede argument.

Zack Snyder's Justice League verschijnt op 18 maart en je kunt deze de eerste weken kijken via een digitale aankoop. Waar is nog de vraag.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Snyder had eigenlijk Whedon moesten casten als The Joker. Of heeft Cryborg andere vijanden?

23VDV23

Avatar

Hoe vaker Snyder benoemt dat hij vermoed dat het Justice League avontuur hierna stopt, hoe meer ík vermoed dat hij hiermee toch aan het lobbyen is om ook de vervolgen gemaakt te krijgen. En als de Snyder cut een succes wordt dan zal dat ook vast gebeuren. En als het lekker in lijn blijft van het in mijn ogen onterecht verguisde BvS zeg ik: laat maar komen!

Master Of Films

Avatar

23VDV23 "En als de Snyder cut een succes wordt dan zal dat ook vast gebeuren."
Maar wat is in de ogen van AT&T/HBO Max een succes?

Wij, als buitenstaanders, kunnen wel concluderen dat WandaVision & Mando een succes zijn geworden. Genoeg info van allerlei bronnen is er beschikbaar. Zelfs bij Disney.

Dan hebben we nog niet eens over een eventuele terugkerende cast van Zack Snyder's Justice League. Hoe je het went of keert. Walter Hamada is nog steeds President of DC-based film production. Neem aan dat deze man toch iets te zeggen heeft als het om vervolgen gaat van Justice League.

Enfin, laten mensen maar voorlopig van Zack Snyder's Justice League genieten ipv zover vooruit te kijken.

Het is best wel uniek. Het is iets wat een paar geleden toch als onmogelijk werd beschouwd.

Want hoge leidinggevenden van Warner waren niet happig om hun fouten toe te geven. De meeste leidinggevenden van Warner's filmdivisie zijn al weg. AT&T wil HBO Max to the Max gaan pushen. En vele fans deden alles om alles voor de snydercut campagne. Sommige fans schijnen behoorlijk veel geld in de snydercut "reclame" campagnes te hebben ingestoken. Gunstige omstandigheden hebben blijkbaar toch geholpen.

RobzZ01

Avatar

Snyder Cut is trouwens bevestigd voor Pathe Thuis.

NieuwsFilm

meest populair