De twee redenen waarom de Joker nu opeens wel in 'Zack Snyder's Justice League' zit

Joker van Jared Leto in de director's cut.

Jared Leto (Dallas Buyers Club) keert in Zack Snyder's Justice League terug als de Joker. Die verrassing werd al weggenomen door de recente trailer. Maar waarom zit de Joker nu opeens in de director's cut?

In gesprek met Total Film gaf regisseur Zack Snyder tekst en uitleg. Het heeft te maken met de eeuwige strijd tussen de Joker en Batman en een eerdere hint in Batman v Superman: Dawn of Justice uit 2016.

"Het toevoegen van de Joker was iets wat ik wilde doen," vertelde Snyder aan Total Film, "omdat dit eerlijk gezegd het ultieme conflict is in het universum waarin Batman bestaat. De confrontatie met de Joker. Ik ben bang dat dit de laatste Justice League is met Ben en Jared. Het zou nalatig zijn als ik die situatie niet zou laten zien."

Vervolg op Batman v Superman
"Het was ook mijn wens om de Joker in de doorlopende verhaallijn te laten zien. Ik hintte ernaar in Batman v Superman, als je Batmans pistool in de post-apocalyptische wereld ziet. Daarop zit een Joker-speelkaart geplakt. Het heeft een beetje te maken met dat concept," voegde Snyder toe als tweede argument.

Zack Snyder's Justice League verschijnt op 18 maart en je kunt deze de eerste weken kijken via een digitale aankoop. Waar is nog de vraag.



NieuwsFilm

meest populair