Cancel-hype deel 2! Geen Pepé Le Pew in 'Space Jam 2'

Cancel-hype deel 2! Geen Pepé Le Pew in 'Space Jam 2'

Het controversiële stinkdier werd volledig uit de film geknipt.

Gisteren kwam er al een artikel langs op FilmTotaal dat de nieuwe Space Jam: A New Legacy, Lola Bunny flik heeft aangepast. Ook zou het muisje Speedy Gonzales té stereotype zijn en is dus 'beledigend' voor Mexicanen. Sommigen onder jullie hadden eveneens al door dat een ander Looney Tunes-personage niet eens in de film te zien zal zijn, namelijk Pepé Le Pew.

Het controversiële stinkdier is onder vuur komen te liggen, aangezien hij vrouwelijke personages zoals Penelope Pussycat overmeesterd en vervolgens ongewenst begint te kussen. Daar kwam onlangs nog kritiek op in een column van Charles M. Blow, voor The New York Times.



Volledig geknipt
Le Pew zou een kleine rol hebben in A New Legacy. Zo zij hij in een door Casablanca geïnspireerde scène opduiken als een barman. Wanneer actrice Greice Santo zijn bar inloopt, begint Le Pew meteen met haar te flirten. Zij wil echter niks van hem weten en zou zijn avances zelfs op gewelddadige wijze afslaan.

Vervolgens zouden hoofdrolspeler LeBron James en Bugs Bunny ten tonele verschijnen en Pepé vragen waar Lola Bunny is. Daarop zou het stinkdier zeggen dat Penelope Pussycat een contactverbod heeft aangevraagd en zou James zeggen dat Pepé geen Looney Tunes-personages mag vastgrijpen zonder hun toestemming. Toch was dit niet genoeg. De scene zal namelijk niet in de film te zien zijn.

Teleurstellend
Naar verluidt werd Pepé Le Pew al een tijdje terug uit de film geknipt en was deze keuze al gemaakt voor Blow's column. Santo, die zelf het slachtoffer van ongewenste intimiteiten werd, vindt het zelf erg jammer dat de scène niet in de film te zien zal zijn.

Zo zei Santo's woordvoerder: ''Greice wilde juist met deze scene de jongere kijkers van Space Jam: A New Legacy laten zien dat Pepé's gedrag onaanvaardbaar is''.

NieuwsFilm

meest populair