'Harry Potter'-fansite stond vol met racistische opmerkingen

'Harry Potter'-actrice Katie Leung werd haar aangeraden er niet over te praten...

Actrice Katie Leung is voornamelijk bekend van de Harry Potter-franchise. In diverse films speelt zij de studente Cho Chang. Ondanks het feit dat deze rol haar beroemd maakte, bracht het ook een heel wat minder leuke kant met zich mee...

Zo kreeg Leung de nodige kritiek en kreeg ze voornamelijk heel wat racistische opmerkingen te verduren. Daar laat ze zich nu, jaren later, pas in detail over uit. De reden hiervoor? Er werd haar aangeraden om er niet over te praten.

Haat
Zo zegt de actrice tijdens een recent interview: ''Op een dag was ik mezelf aan het googelen en kwam ik op een Harry Potter-fansite terecht, vol met racistisch commentaar waar ik het slachtoffer van was''.

''Iemand had zelfs een website gemaakt, speciaal voor mensen die me haatten. Er werd onder meer gepeild naar wie het niet eens was met mijn casting, maar er stonden ook heel wat ergere dingen tussen. Het was verschrikkelijk''.

Hulp
Als gevolg hiervan besloot Leung steun te zoeken bij haar publicisten, die enkel en alleen het advies gaven om niet over de racistische opmerkingen te spreken: ''Ze beweerden dat ze zich niet bewust waren van de websites in kwestie en dat ik hun bestaan moest ontkennen als men er me over aansprak'' gaat de 33-jarige actrice verder.

''Ik ging akkoord, ook al had ik de websites met mijn eigen ogen gezien. Omdat ik destijds pas zestien was, hechtte ik belang aan wat de mensen van me dachten. Ik stond enorm onder druk. Ik deed alsof alles oké was, maar in realiteit had ik er veel moeite mee...''

NieuwsFilm

meest populair