'Alien'-acteur Yaphet Kotto overleden

'Alien'-acteur Yaphet Kotto overleden

We kennen de acteur ook als Bond-villain in Live and Let Die.

Yaphet Kotto, vooral bekend bij het grote publiek door zijn rol als Dennis Parker in de eerste Alien (1979) is afgelopen zondag overleden op 81-jarige leeftijd. De doodsoorzaak is onbekend.

De vrouw van Kotto maakte het trieste nieuws bekend via de officiële Facebookpagina van de acteur. Kotto was na zijn rol in Alien in een hoop andere bekende films en series te zien in de jaren '80 en '90, waaronder NBC-serie Homicide: Life on the Street en de films Live and Let Die en The Running Man.

De vrouw van Kotto deelde de volgende verklaring op Facebook:

"Ik ben bedroefd en geschokt door de dood van mijn man Yaphet. We waren 24 jaar samen. Het is pijnlijk voor mij of al zijn fans, vrienden en familie hierover te moeten informeren. We hadden nog zoveel gepland voor jou. Er lagen aanbiedingen klaar voor een film met Tom Cruise en een G.I. Joe-film. Je speelde een schurk in sommige van je films, maar voor mij en vele anderen was je een echte held. Een goede man, vader, echtgenoot en mens. Ik zal altijd van je houden en sluit je voor altijd in mijn hart."

Van schurk tot held
Kotto begon zijn loopbaan in Hollywood met rolletjes in western-films. Zijn doorbraak kwam echter in 1973, toen hij schurk Mr. Big speelde tegenover Roger Moore in Bond-film Live and Let Die. Daarna volgde natuurlijk Alien en een reeks andere grote rollen. In 2014 was hij nogmaals te horen als Parker in de videogame Alien: Isolation.

NieuwsFilm

meest populair