'Avatar' loopt uit op 'Avengers: Endgame' (en niet zo'n beetje ook)

'Avatar' loopt uit op 'Avengers: Endgame' (en niet zo'n beetje ook)

De dollars vliegen binnen voor het Na'vi volk...

Afgelopen weekend kreeg Avatar de titel 'box-office koning' terug van Avengers: Endgame dankzij een re-release in China.

De film van James Cameron is opnieuw het meest winstgevend, maar de kans dat de culminatie van het MCU de koppositie snel weer herovert, lijkt ineens heel erg geslonken.

De nieuwste update van de Chinese box-office laat namelijk zien dat het publiek in grote getale de bioscoopzalen vol laat stromen.

Binnen vier dagen werd er ongeveer $25 miljoen dollar opgehaald en ticketbedrijf Maoyan verwacht dat de uiteindelijke recette zal eindigen op bijna $55 miljoen dollar.

Dit betekent dat Avatar stijgt naar een waanzinnige $2,844 miljard dollar wereldwijd wat dan een voorsprong geeft van $47 miljoen dollar op de $2,797 miljard dollar van Avengers: Endgame. Diens vorige voorsprong bedroeg anderhalf jaar lang slechts $7,5 miljoen dollar.

Een verloren slag is geen verloren oorlog
Waarschijnlijk blijft de 3D-sensatie van 2009 hiermee wel een tijdje bovenaan staan, maar de strijd is nog lang niet gestreden, want met de vier Avatar sequels op komst, alsmede het onvermijdelijke Avengers 5, gaan er ongetwijfeld nog veel records verbroken worden.

Ondertussen zal Walt Disney Studio's het allemaal wel prima vinden, aangezien ze de beide zeer succesvolle franchises beheren.

NieuwsFilm

meest populair