Zack Snyder over de haat voor zijn versie van Batman

Zack Snyder over de haat voor zijn versie van Batman

Hij maakte Batman v Superman niet om mensen achter zich te krijgen.

Na een hele rits op zichzelf staande films, betrad Batman met Batman v Superman: Dawn of Justice het bredere DC-universum. Hij werd gespeeld door Ben Affleck een versie van de vleermuisman die voor heel wat verdeeldheid zorgde.

Deze versie van Batman was ouder, verbitterd en erop gebrand om Superman te vermoorden. Tijdens een nieuw interview gaat Zack Snyder in op de reden waarom zijn Batman misschien niet direct goed ontvangen werd.

Moeilijk te volgen
"Toen ik Watchmen maakte, was dat een film die superhelden ontleedde. Het is een film die gaten prikt in de helden. En BvS is hetzelfde," begon Snyder.

"Het idee was echt om te laten zien dat Batman een dronkaard is die pijnstillers slikt en naar bed gaat met anonieme vrouwen. Hij is een gebroken mens, een man die zich 's avonds verkleedt als een vleermuis en mensen in elkaar slaat. hij heeft echt problemen. Volgens mij kwam de film uit op een moment dat mensen die Batman niet wilden hebben, maar een coole krijger-monnik wilden zien. En persoonlijk vind ik dat okay."

Gelukkig heeft Snyder er geen spijt van. "Houd er van, of haat de film. Maar het is waarschijnlijk de meest genoemde film in hashtags en referenties. Het komt heel dicht bij een cultfilm, voor zover dat mogelijk is binnen dit niveau van de popcultuur."

NieuwsFilm

meest populair