'Spiral' (Saw 9)-regisseur wil 'Leprechaun'-reboot maken

'Spiral' (Saw 9)-regisseur wil 'Leprechaun'-reboot maken

Lionsgate lijkt in elk geval al interesse te hebben.

Darren Lynn Bousman, regisseur van het binnenkort te verschijnen Spiral: From the Book of Saw, heeft laten weten dat hij een reboot wil maken van de horror-franchise Leprechaun, als de Saw semi-reboot een hit blijkt.

De film met Chris Rock, Samuel L. Jackson, Max Minghella en Marisol Nichols is de negende in de horror-reeks en zal dienen als een zachte reboot/sequel. Eigenlijk had de film al in mei 2020 moeten uitkomen, maar door de coronapandemie is dat nu mei 2021.

Bousman weet wel een en ander over de Saw-franchise, gezien het feit dat hij delen 2, 3 en 4 regisseerde. Hij liet eerder al weten dat Spiral heel wat connecties heeft met de voorgaande films en de bestaande mythologie en minder de nadruk op bloed zal leggen. Of dat uitmondt in een succes is nog maar de vraag, maar daar komen we binnenkort achter.

Een sneaky aankondiging
De regisseur liet afgelopen woensdag weten aan producent Lionsgate dat hij graag een poging wil doen om de Leprechaun-franchise nieuw leven in te blazen, als Spiral in elk geval een hit is. De timing van de tweet, St. Patrick's Day, zou je kunnen interpreteren als een grap van Bousmans kant, maar het zou ook zomaar een geniepige aankondiging kunnen zijn van een reboot die ons staat te wachten. Lionsgate reageerde al enthousiast via Twitter. Beide tweets zie je hieronder.

Als het er echt van komt, is het best best een risicovolle zet van Bousman en Lionsgate. Veel mensen zullen Leprechaun kennen, maar de films waren voornamelijk populair op video en dvd. En met name de laatste paar delen waren erbarmelijk slecht. Wellicht dat Bousman de reeks weer levensvatbaar kan maken.



NieuwsFilm

meest populair