Michael Keaton: "Ik twijfel of ik wel wil terugkeren als Batman in 'The Flash'-film"

En dat ligt vooral aan de coronapandemie.

Michael Keaton is er nog niet over uit of hij daadwerkelijk opnieuw in de huid wil kruipen van superheld de Batman. Ondanks de berichten dat hij een rol zou hebben in The Flash, lijkt hij nog geen contract te hebben ondertekend. Dat laat hij doorschemeren in een interview met Deadline.

Bekijk de afbeelding
Michael Keaton schitterde als Bruce Wayne alias de Batman in de twee Batman-films van Tim Burton uit 1989 en 1992. En hoewel het klopt dat Warner Bros. hem terug wil hebben voor The Flash, twijfelt de acteur zelf nog of hij volgende maand naar het Verenigd Koninkrijk af wil reizen om zich na bijna twintig jaar opnieuw in het Batmankostuum te wurmen.

"De waarheid is dat ik ergens op mijn iPad een versie van het script heb staan, waar ik nog geeneens de tijd voor heb gehad om het lezen", vertelt Keaton in gesprek met Deadline. "Ik heb ze [de producenten] opgebeld en ze eerlijk gezegd dat ik momenteel echt te druk ben met andere dingen, waaronder het produceren van een eigen film. Naar de laatste versie van het script moet ik dus nog kijken".

Corona-angst
Keaton geeft aan nog niet te kunnen zeggen of hij zijn opwachting zal maken in The Flash met Ezra Miller. De ontwikkelingen rondom Covid-19 wegen daarbij ook zwaar voor de 69-jarige acteur. De opnames van het DCEU-project zullen vanaf volgende maand al plaatsvinden in het Verenigde Koninkrijk en daar is de situatie natuurlijk niet al te best.

"Ik houd de ontwikkelingen daar goed in de gaten en baseer daar al mijn beslissingen op. Ik woon buiten de stad, ver weg van iedereen en maak me echt ontzettend zorgen om deze situatie. Dus als ik denk dat een project me niet mijn leven gaat kosten, dan ben ik bereid om te praten", aldus Keaton.

Laten we het hopen, want mocht Keaton besluiten niet zijn superheldenpak af te stoffen, dan hebben regisseur Andy Muschietti (It) en zijn team toch wel een klein probleempje. Dan zou het script in rap tempo herschreven moeten worden...

NieuwsFilm

meest populair