Fede Álvarez: "Don't Breathe 2 is voltooid en echt fan-tas-tisch"

Fede Álvarez: "Don't Breathe 2 is voltooid en echt fan-tas-tisch"

The creepy Blind Man returns...

In 2016 was de horrorfilm Don't Breathe van Fede Álvarez een verrassend spannende hit. Uiteraard moest er een sequel komen waarvoor Álvarez dit keer fungeerde als producer en de regie overliet aan Rodo Sayagues.

Vorig jaar werden de opnames afgerond en Álvarez vertelt tegenover DISCUSSINGFILM: "Don't Breathe 2 is klaar. Ik heb het nog niet zo lang geleden bekeken en hij is fantastisch. Dus ik kan gewoon niet wachten tot jullie het mogen zien"!

Het vervolg, waarvoor alleen hoofdrolspeler Stephen Lang terugkeert, gaat jaren na het origineel van start. De blinde man leeft in stille troost, maar wordt ingehaald door zijn vroegere zonden.

Gefilmd tijdens de quarantaine
Ook Lang vertelt over zijn ervaring: "Het heeft een enorme verwantschap met het eerste deel, maar toch in heel veel opzichten een eigen ziel. We hebben er naar gestreefd om alles eruit te halen. Het is een extreem isolerende rol".

"Ik breng sowieso veel tijd alleen door. En ik neem aan dat het op een perverse manier daadwerkelijk een rol speelde bij het spelen van mijn personage. We masseerden elk woord, elke zin, elke grunt. En tijdens het dagelijks leven op de set had ik er veel input voor".

Don't Breathe 2 verschijnt in de bioscopen in augustus 2021. Tenminste?

NieuwsFilm

meest populair