Sharon Stone betaalde loon Leonardo DiCaprio voor 'The Quick and the Dead'

Sharon Stone betaalde loon Leonardo DiCaprio voor 'The Quick and the Dead'

De actrice zorgde er ook voor dat Sam Raimi de film mocht maken.

Sharon Stone heeft recentelijk haar memoires, genaamd The Beauty of Living Twice, uitgebracht. Hier staan heel wat verassende en choquerende verhalen in, waaronder de casting van Leonardo DiCaprio in The Quick and the Dead.

DiCaprio was destijds pas 21 en nog niet zo heel bekend, maar Stone was meteen overtuigd dat hij de perfecte keuze was: ''Leonardo was echt de enige die het er tijdens de audities geweldig van afbracht. Hij was de enige die huilde tijdens de auditie terwijl hij de sterfscene van zijn personage The Kid speelde''.

Meningsverschil
Ondanks het feit dat DiCaprio het dus goed deed en hij ook al een Oscarnominatie op zak had voor What's Eating Gilbert Grape, zag de studio achter de film, TriStar, hem als een onbekende. De studio wilde hem dan ook niet voor de rol, maar daar stak Stone een stokje voor.

''De studio zei dat ik zijn loon maar moest betalen, als ik hem per se wilde casten. Dus dat heb ik ook gedaan.

Opnieuw
Ook heeft de actrice zich moeten inzetten voor Sam Raimi. De regisseur werd vanwege zijn Evil Dead-films door TriStar als een 'D-regisseur' beschouwd. Stone kreeg echter opnieuw haar zin. Zij wist de studio namelijk te overtuigen, nadat ze zei dat Raimi zo goed als gratis zou werken.

Aangezien Stone niet alleen als actrice maar ook als producente optrad, had zij er ook wat over te zeggen. Volgens Stone worden actrices echter vaak enkel en alleen voor de schijn aangesteld: ''Je krijgt dan misschien wel het loon van een producent, maar verder moet je je mond houden en niet lastig zijn''.

''In zo'n deal heb ik geen interesse. Dat maak ik vooraf dan ook meteen duidelijk, iets wat meestal niet in goede aarde valt''.

NieuwsFilm

meest populair