Fan van 'The Shawshank Redemption'? Check dan deze films op Netflix

Fan van 'The Shawshank Redemption'? Check dan deze films op Netflix

Netflix geeft weer vijf toffe tips.

The Shawshank Redemption is al jaren de film met het hoogste cijfer op IMDb. Vandaag kijken we welke films Netflix allemaal aanraadt als je fan bent van deze Stephen King-verfilming.

The Green Mile (1999)
Bekijk de afbeeldingRegie: Frank Darabont | Cast: Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, Michael Clarke Duncan
Paul Edgecomb is gevangenisbewaarder op de beruchte death row van de Cold Mountain-gevangenis. Hij is verantwoordelijk voor de bewaking van vier ter dood veroordeelden. Een van hen, John Coffey, wacht de elektrische stoel, omdat hij twee kleine meisjes zou hebben vermoord. Coffey is een reusachtige vent, sterk als een beer, maar ook erg verlegen, naïef, aandoenlijk beleefd en bang in het donker. Hij blijkt bovendien over wonderlijke bovennatuurlijke krachten te beschikken.

Forrest Gump (1994)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Zemeckis | Cast: Tom Hanks, Rebecca Williams, Sally Field, Michael Conner Humphreys
President Kennedy ontving hem al als lid van het All American football-team op het Witte Huis. Hij liet zijn blote billen zien aan Lyndon B. Johnson en als lid van het Amerikaanse tafeltennisteam ging hij namens Nixon op bezoek in China. Zijn telefoontje leidde tot het Watergate-schandaal. De 75 bereikte zijn IQ nauwelijks, maar op zijn simpele manier drukte Forrest Gump zijn voetsporen in drie decennia Amerikaanse geschiedenis.

The Terminal (2004)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Spielberg | Cast: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Chi McBride
Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van het Kennedy Airport maandenlang een tijdelijk thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

Se7en (1995)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Fincher | Cast: Morgan Freeman, Andrew Kevin Walker, Daniel Zacapa, Brad Pitt
Detective Somerset heeft nog één week te gaan voor hij met pensioen gaat. Ondertussen moet hij zijn jonge opvolger, de enthousiaste David Mills, opleiden. Dan wordt Somerset geconfronteerd met de meest gruwelijke seriemoordenaar uit zijn hele loopbaan. Langzaamaan ontdekken de detectives dat elke moord naar één van de zeven hoofdzonden verwijst. Ondertussen blijven de moorden steeds nieuwe slachtoffers eisen.

Flight (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Zemeckis | Cast: Nadine Velazquez, Denzel Washington, Carter Cabassa, Adam C. Edwards
In de film speelt Washington de rol van een aan alcohol en drugs verslaafde piloot die door zijn eigen schuld bijna een vliegtuig laat neerstorten. Op het nippertje weet hij zichzelf en de passagiers echter te redden van een zekere dood. De film richt zich op de pogingen van de piloot om van zijn verslavingen af te komen.

NieuwsFilm

meest populair