The Terminal (2004)

Life is waiting.

Een leuke komedie van de hand van Spielberg met een prachtige Hanks...
play

6,7 details

  • 128 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Komedie
  • Verenigde Staten
128 Min Verenigde Staten

Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van het Kennedy Airport maandenlang een tijdelijk thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

Regie
Steven Spielberg
Cast
Tom Hanks, Zoe Saldana, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Diego Luna, Jude Ciccolella, Barry Shabaka Henley, Chi McBride, Guillermo Díaz, Rini Bell, Eddie Jones, Kumar Pallana, Valeri Nikolayev, Stephen Mendel, Corey Reynolds.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 219.417.255
Release
17.06.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Spielberg | Cast: Tom Hanks (Victor Navorski), Catherina Zeta-Jones (Amelia Warren), Stanley Tucci (Frank Dixon), Kumar Pallana (Gupte Rajan) e.a.

De samenwerking tussen regisseur Steven Spielberg en acteur Tom Hanks lijkt garant te staan voor een goede film. Na Saving Private Ryan en Catch Me If You Can is The Terminal de derde film die de twee samen maken en ook deze stelt de kijker niet teleur. Het verhaal gaat over Victor Navorski (Hanks), die bij zijn aankomst op het JFK airport in New York te horen krijgt dat in zijn land een coup gaande is en dat zijn papieren daardoor ongeldig zijn. Hij mag Amerika niet in, en ook niet terugkeren naar zijn land, Krakovia. Hij is gestrand op de luchthaven en moet wachten totdat de oorlog in Krakovia is afgelopen, voordat hij iets kan doen. Beetje bij beetje weet Victor een bestaan op te bouwen in de microcosmos van het vliegveld.

The Terminal heeft een herkenbaar thema: iedereen, die wel eens vliegt, heeft op het vliegveld moeten wachten – hoewel Victor Navorski wel extreem lang moet wachten. Het bizarre is echter dat de film is gebaseerd op het verhaal van de Iraanse vluchteling Nerhan Naserri, die jaren heeft doorgebracht op het Charles de Gaulle vliegveld en er nu nog steeds woont.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Terminal Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

DennisAmerica11

"...Een van mijn favoriete film. Kijk hem elke keer met plezier. Blijft een leuk verhaal. Nog waargebeur......"

JamesBond

"...Super leuke film! Aanrader 8/10..."

hanzneke

"...Wat een onzin reacties allemaal. Het is een film. En die vind je goed of niet. En vind je hem niet g......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Terminal

acties