Wist je dat: Er ooit een sequel op Peter Jackson's 'King Kong' moest komen zónder Kong?

Wist je dat: Er ooit een sequel op Peter Jackson's 'King Kong' moest komen zónder Kong?

Maar met enkel de titel 'Skull Island'...

Ruim voordat regisseur Adam Wingard aan de slag mocht met het nu draaiende Godzilla vs. Kong, waren er al plannen om hem te betrekken bij de populaire wereldberoemde filmreeks rondom de reusachtige gorilla.

Tegenover YAHOO! ENTERTAINMENT vertelt Wingard dat Peter Jackson hem in 2005 benaderde om een vervolg te ontwikkelen op diens toenmalige box-office hit King Kong: "Deze zou gewoon Skull Island gaan heten en werd iets moderns, heel anders".

Maar toen er een directiewissel kwam bij Legendary Entertainment, gingen de plannen niet door en ontstond het idee om het huidige MonsterVerse te creëren. Wat wel bijzonder klinkt aan dit oorspronkelijke concept, is dat Kong himself in geen velden of wegen meer te bekennen was:

Wingard: "Ik herinner me een paar details. Er was een soort openingsscène waarin personages in een museum aan het praten waren. Aan het eind van de scène wordt onthuld dat dit museum de gigantische botten van de overleden Kong heeft. Overblijfselen van Skull Island waarvan niemand weet wat ermee is gebeurd, dus gaan de personages terug en treffen daar allerlei nieuwe mythische wezens aan".

Kong: Skull Island
Uiteindelijk resulteerde alles zoals bekend in de prequel Kong: Skull Island (waar de aap gewoon nog in leven was) en kwam dit onlangs tot een hoogtepunt in Godzilla vs. Kong waar naar verluid meer vervolgen op kunnen komen met steeds minder menselijke personages.

NieuwsFilm

meest populair