Algemeen

Naomi Watts in Amerikaanse versie van Oostenrijkse horrorhit 'Goodnight Mommy'

De remake van 'Ich Seh, Ich Seh' uit 2014...

door Arjen Rooseboom om 14:53 in Algemeen
Hollywood gaat weer eens een buitenlands idee in een typisch Amerikaans jasje gieten. Dit keer betreft het een remake van de Oostenrijkse psychologische thriller Ich Seh, Ich Seh (2014), ook wel bekend als Goodnight Mommy.

De rechten op de film van Veronika Franz en Severin Fiala zijn gekocht door Amazon Studio's en een hoofdrolspeelster is ook al aangetrokken, namelijk Naomi Watts.

Het is niet de eerste keer dat Watts verschijnt in een horrorprent en ook niet de eerste keer dat het een remake is van een Oostenrijkse titel (Funny Games). Enige verschil is dat de laatsgenoemde remake werd geregisseerd door de oorspronkelijke maker Michael Haneke, terwijl Goodnight Mommy Matt Sobel aan het roer krijgt.

Synopsis
Het originele verhaal volgde de tweelingbroers Elias en Lukas. Wanneer hun moeder na een medische ingreep huiswaarts keert, met haar gezicht in verband gewikkeld, raken de broers er steeds meer van overtuigd dat ze een bedrieger is naarmate haar gedrag grilliger en ongebruikelijker wordt.

Hun achterdocht veroorzaakt een achtbaan van emotionele hersenspelletjes en misverstanden tussen de moeder en haar kinderen, die uiteindelijk explodeert met onherstelbare en hartverscheurende gevolgen.

Deze nieuwe kijk op het materiaal zou een aantal interessante uitdagingen moeten opleveren, want ondanks haar sterrenstatus zal Watts' gezicht waarschijnlijk tijdens een groot deel van het verhaal worden verdoezeld.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Magnanimous

Avatar

Ik ga hem alleen kijken als hij in een 4:3-formaat is, en zwart/wit

Gigan72

Avatar

Als die amerikanen nou eens ondertiteling leren te lezen hoef je geen remake te maken dan kan je gewoon iets nieuws maken... maar dat is natuurlijk te moeilijk voor ze.

Fluffer

Avatar

Ik heb de originele niet gezien maar Naomi Watts is top en het klinkt interessant dus ik ben benieuwd.

Draven

Avatar

Gigan72 "Als die amerikanen nou eens ondertiteling leren te lezen hoef je geen remake te maken dan kan je gewoon iets nieuws maken... maar dat is natuurlijk te moeilijk voor ze. "

Er zijn veel Nederlanders die ook niet graag Koreaanse , Japanse en etc willen kijken ondanks de ondertiteling.

Gigan72

Avatar

Komt dat de meeste alleen maar hollywood films willen zien
Best triest want zo missen ze goede films

Master Of Films

Avatar

Gigan72 "Komt dat de meeste alleen maar hollywood films willen zien"
Zal vast wel te maken hebben met de Engelse taal.

NieuwsFilm

meest populair