Celebrity

Carrière van deze 'Fury'-acteur is voorbij na oplichting ter waarde van 227 miljoen

Zach Avery wist heel wat mensen voor de gek te houden met zijn Ponzifraude.

door FilmTotaal om 13:10 in Celebrity
Zachary J. Horowitz, beter bekend als Zach Avery, is voor fraude aangehouden. De acteur, die o.a. bekend is van de oorlogsfilm Fury, zou het brein zijn achter een gigantische Ponzifraude.

Dit is een vorm van oplichterij waarbij mensen worden overtuigd om in een bedrijf te investeren en enkel hun geld plus winst terugkrijgen als er zich meer investeerders aandienen.

Verhaal
Avery zou heel wat mensen ervan overtuigd hebben in zijn bedrijf, 1in MM Capital LLC, te investeren. Hij deed zich voor als een distributeur, die via zogenaamde deals met streaminggiganten zoals HBO en Netflix grote films zou maken.

Zo zou hij werken aan Kickboxer met Jean-Claude Van Damme en ook aan een Rob Zombie film genaamd The Lords of Salem. Dit klinkt allemaal leuk en aardig, maar Avery zou slechts een klein deel van de investeerders hebben betaald. Het grootste bedrag zou hij namelijk voor persoonlijke doeleinden hebben gebruikt.

Gigantisch bedrag
Het klonk dan ook als een aantrekkelijke deal. De acteur beloofde al zijn investeerders een grote winst, tot maar liefst 40 procent. Hij zou echter sinds december 2019 maar liefst zo'n 160 betalingen 'gemist' hebben en zijn investeerders minstens 227 miljoen dollar verschuldigd zijn.

Naar verluidt kwam Avery overtuigend over, voornamelijk omdat hij gebruikt maakte van vervalste e-mails van HBO- en Netflix-bonzen, o.a. om het uitstel van de betalingen te rechtvaardigen.

NieuwsFilm

meest populair