Algemeen

Netflix tekent megadeal met Sony waar ook 'Spider-Man', 'Jumanji' en 'Venom' onder vallen

Al die franchises gaan straks naar Netflix, nadat de films in de bioscoop te zien zijn geweest.

door Jim Pedd om 20:41 in Algemeen
Netflix heeft een megadeal gesloten met Sony Pictures. Dat bedrijf besloot vorig jaar nog geen enkele film uit te brengen en alle releases uit te stellen.

Wat niet helpt voor Sony is dat het geen eigen streamingdienst heeft, zoals filmstudio's als Disney en Warner Bros. dat wel hebben. Maar daar is nu een oplossing voor bedacht. Netflix wordt namelijk het exclusieve thuis van Sony-films vanaf 2022. Nadat de films in de bioscoop hebben gedraaid tenminste.

Grote deal
Het gaat volgens The Hollywood Reporter om een meerjarige en behoorlijk grote deal. Het is de bedoeling dat Netflix exclusief films als Morbius, Uncharted en Spider-Man: Into the Spider-Verse 2 mag laten zien. Dat is dan nadat de films in de bioscoop te zien zijn geweest en de home entertainment-periode voorbij is. Gewoonlijk duurt het achttien maanden eer dat voorbij is.

Tegelijk kan het goed dat de release van films op Netflix sneller films online mag zetten. Dat betekent dat ook toekomstige releases, zoals de nieuwe Jumanji-films, op Netflix komen te staan. Daar betaalt Netflix maar liefst 1 miljard dollar voor.

Netflix krijgt middels deze deal ook toegang tot een hele nieuwe contentbibliotheek. Titels van Sony en ook Columbia (dat bijna een eeuw bestaat) kunnen naar Netflix komen. In ruil daarvoor financiert Netflix ook de nieuwe films van Sony.

Onder de deal komt ook een hele rits Marvel-content naar Netflix, waaronder dus ook toekomstige films in de Venom en zelfs Spider-Man-franchise. Concreet zullen Venom: Let There Be Carnage en Spider-Man: No Way Home niet onder deze voorwaarden vallen, omdat de films in 2021 uitkomen.

Voor Marvel/Sony-films die daarna uitgebracht worden, geldt wel dat ze op Netflix komen te staan. Een bijzondere ontwikkeling, vooral nu Disney+ als het thuis van Marvel-content op de markt gezet is.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PSV123

Avatar

Komt op Spider-Man homecoming en far from Home op Netflix.

Bigds9fan

Avatar

Dat is toch best wel een klap aangezien Spider-Man toch het belangrijkste Marvel character is.

Boer

Avatar

De ip van Sony/Columbia stelt helaas niet zo veel voor

FrankvdG

Avatar

Betreft volgens de bron en andere artikelen een deal voor de U.S., dus niet te vroeg juichen

Luizelgespuizel

Avatar

Was in principe al zo voor Europa dus er verandert niet veel.

don lukas

Avatar

En wat nou als Sony weer gehackt wordt door, ik noem naar iets, Noord Korea, en alle films komen via nieuwsgroepen/torrents illegaal online. Geldt de deal dan nog steeds? Of zijn dr dan twee grote bedrijven de pineut?
Interessant voor kwaadwillenden....

kokosnoot

Avatar

Leuk!! Smiley face

@Don Lukas kwaadwillenden zijn er altijd wel en zelfs dan is het nog steeds gunstig voor beiden. Alleen minder gunstig.

Artificialis

Avatar

Wat Batman en Superman zijn voor DC, dat was Spider-Man voor Marvel. Dé bekendste stripboekenheld. Vreselijk jammer dat Kevin Feige en het MCU nog steeds geen zeggenschap over dit personage hebben. Het was al een heel gedoe om de solo films van de grond te krijgen en hem in de Avengers films te laten meedoen.

Het is duidelijk dat Sony er uiteindelijk een zooitje van gaat maken. Het begint nu al een inconsistente troep te worden. En ze verpesten ook de continuïteit van het MCU door allerlei andere films erbij te maken die wel/niet in dezelfde wereld afspelen.

eltorro

Avatar

Goed nieuws, die versplintering van films op streamingdiensten is irritant. Hopelijk gaan meer toekomstige filmstudio's samenwerken met Netflix.

Fluffer

Avatar

18 maand is toch nog erg lang , on demand is al 4 maand na de bioscooprelease.

NieuwsFilm

meest populair