Een real life 'Jurassic Park' bouwen? Elon Musk wil het binnen 15 jaar realiseren

Een real life 'Jurassic Park' bouwen? Elon Musk wil het binnen 15 jaar realiseren

Zijn bedrijf NEURALINK beweert er de tools voor te hebben...

In 1993 was Jurassic Park nog een onmogelijke droom, in 2015 was Jurassic World zogenaamd gerealiseerd (op het witte doek dan). En als het aan ondernemer Elon Musk ligt, bestaat de attractie ergens rond 2035 daadwerkelijk in het echte leven!

Het bedrijf NEURALINK, opgericht door Musk zelf, verklaart in een tweet van partner Max Hodak dat ze de technologische mogelijkheden hebben:


De belangrijkste prioriteit van het bedrijf is de behandeling van ernstige hersenziekten, zoals de ziekte van Alzheimer en ook dementie.

Het langetermijnplan is menselijke verbetering met een neuraal apparaat. Musk besprak dit in 2016 op de Code Conference en verklaarde dat het "een soort digitale derde laag zou zijn boven de cortex van de hersenen" met als doel de capaciteiten te versterken, gericht op onze output van kennis.

Grapje? Nee, ze zijn echt héél serieus
Met baanbrekende technieken gelooft Hodak dus dat de mensheid daadwerkelijk zijn eigen JP kan ontwerpen en met 15 jaar fokken en engineering super exotische dinosaurussoorten krijgt. Kanttekening is wel dat ze dan niet genetisch authentiek zijn.

Eerder werd het idee om dinosaurussen weer tot leven te wekken al besproken met onderzoekster Susie Maidment die direct haar twijfels uitte. Ten eerste vond ze het idee van een met DNA gevulde mug in barnsteen vergezocht, want bloed kan je niet bewaren in barnsteen.

Toch kon Maidment geen andere verklaring bedenken om dit idee te realiseren en het is dus wachten totdat NEURALINK inderdaad zo gek is om te proberen de fantasie van elke dino-nerd te gaan bevredigen.

Maar zoals Jeff Goldblums personage Ian Malcolm ooit zo treffend zei: "Alleen omdat je het kunt, wil nog niet zeggen dat je het ook moet doen".

NieuwsFilm

meest populair