Algemeen

Een real life 'Jurassic Park' bouwen? Elon Musk wil het binnen 15 jaar realiseren

Zijn bedrijf NEURALINK beweert er de tools voor te hebben...

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
In 1993 was Jurassic Park nog een onmogelijke droom, in 2015 was Jurassic World zogenaamd gerealiseerd (op het witte doek dan). En als het aan ondernemer Elon Musk ligt, bestaat de attractie ergens rond 2035 daadwerkelijk in het echte leven!

Het bedrijf NEURALINK, opgericht door Musk zelf, verklaart in een tweet van partner Max Hodak dat ze de technologische mogelijkheden hebben:


De belangrijkste prioriteit van het bedrijf is de behandeling van ernstige hersenziekten, zoals de ziekte van Alzheimer en ook dementie.

Het langetermijnplan is menselijke verbetering met een neuraal apparaat. Musk besprak dit in 2016 op de Code Conference en verklaarde dat het "een soort digitale derde laag zou zijn boven de cortex van de hersenen" met als doel de capaciteiten te versterken, gericht op onze output van kennis.

Grapje? Nee, ze zijn echt héél serieus
Met baanbrekende technieken gelooft Hodak dus dat de mensheid daadwerkelijk zijn eigen JP kan ontwerpen en met 15 jaar fokken en engineering super exotische dinosaurussoorten krijgt. Kanttekening is wel dat ze dan niet genetisch authentiek zijn.

Eerder werd het idee om dinosaurussen weer tot leven te wekken al besproken met onderzoekster Susie Maidment die direct haar twijfels uitte. Ten eerste vond ze het idee van een met DNA gevulde mug in barnsteen vergezocht, want bloed kan je niet bewaren in barnsteen.

Toch kon Maidment geen andere verklaring bedenken om dit idee te realiseren en het is dus wachten totdat NEURALINK inderdaad zo gek is om te proberen de fantasie van elke dino-nerd te gaan bevredigen.

Maar zoals Jeff Goldblums personage Ian Malcolm ooit zo treffend zei: "Alleen omdat je het kunt, wil nog niet zeggen dat je het ook moet doen".

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Als ze de films gezien hebben weten ze dat dat geen goed idee is

Chris23

Avatar

^Auto`s maken volgens de statistieken meer dodelijke slachtoffers dan T-Rexen, acceptabele aantallen dus.

Goku32

Avatar

Geweldig idee laat de dino,s maar weer terug komen tot leven. Hahaha geweldig film deel 1 is zeker eentje die in me top 250 lijst staat

horizon

Avatar

Ik zie Elon ervoor aan...

kokosnoot

Avatar

Alsof dat zomaar geaccepteerd wordt als klonen van een schaap al problematisch is wettelijk. Ethische commissies, juridische commissies, verzekeringsbedrijven etc.

tummeske

Avatar

Hopelijk word de heer Musk dan als eerst opgegeten...

Artificialis

Avatar

Als je denkt dat we nu een geavanceerde beschaving zijn, moet je eens bedenken wat er gebeurt als kunstmatige intelligentie de werking van alle genen herkent, kan herschikken en reproduceren, en zoals Elon Musk zegt in staat zal zijn om fictieve dieren in elkaar te zetten. Het zal dan meer Fantasy Park dan Jurassic Park gaan worden natuurlijk.

STYD

Avatar

Ik denk dat sommige dingen gewoon onmogelijk zijn. Het is 2021 en we hebben nog niet eens een medicijn voor kanker kunnen vinden. En dan hebben ze het nu over dino's.

Als die het nu had over een vliegende auto dan had ik het nog wel geloofd, maar dit is gewoon Madness.

RoberPaulsen

Avatar

Ja laten we de natuur nog meer verneuken

ThePhoenix86

Avatar

In Nederland is de wasbeer al ongewenst bij de overheid als wilde exoot. Laat staan dat ze zitten te wachten dat er opeens een raptor op de Brunsummerheide opduikt. Overigens denk ik niet dat dit ooit zal lukken. Dna is allang vergaan, en kun je ook niet uit de botten halen, en al zou dat niet zijn vergaan, dan heb je een gastheer nodig. En wat zou dit dan moeten wezen? Een struisvogel voor een raptor? En een t-rex dan? Laat ze eerst maar een die mammoet klonen in Japan. Dat is ze ook nog steeds niet gelukt uit die vrijwel intacte jonge mammoet met goed dna wat al jaren terug in het ijs is gevonden, en die ze willen klonen in een Afrikaanse olifant.

Maac

Avatar

Wat een held.

Merlijn van Cuijk

Avatar

Der zijn tering veel films over gemaakt en uit allemaal krijg ik het idee dat dit niet zo handig is.

Bucky67

Avatar

als ze dinos willen terugwillen brengen dan spelen zij voor god en de dinos zouden zich niet kunnen aanpassen aan deze tijd en zal de mensheid vernietigen er zijn films genoeg dat het bewijst dat het gevaarlijk is volgens mij doen ze het voor het geld wie zou er niet kijken naar levende dinos maar daar trap ik niet in

Petertje

Avatar

God creates Dinosaur, God destroys dinosaur, God creates Man, Man destroys God, Man creates Dinosaur, Dinosaur destroys Man...

Civilian Supreme

Avatar

Musk wil alles, deze man is niet echt rëeel met zijn deadlines.

Tip: Misschien een park met alleen maar herbivoren?

Decepticon

Avatar

Zelfdestructie, het zit gewoon in de mens......

KeesjeNL

Avatar

@ kokosnoot

Daarom zal Elon Musk zo'n park ook plaatsen in een derde wereldland bijvoorbeeld Zuid Amerika; of een totalitair barbaars regime zoals Dubai.

lamoteg

Avatar

We zullen bijna 6 films hebben met scenario’s van hoe het verschrikkelijk mis kan gaan.

Weet je wat,
We doen dit in het echt... want als ik dit doe dan loopt het nooit mis...

NieuwsFilm

meest populair